Utazás

Ezek a legszebb téli kirándulóhelyek hazánkban

A hideg időjárás ellenére is érdemes kimozdulni otthonról, hiszen Magyarországon annyi csodálatos vidék közül lehet válogatni. Arról nem is beszélve, hogy igazán nem hagyhatjuk, hogy a borús hónapokban ellustuljunk.

Kis-hegy, bortelmelő vidék

Balatonlellétől 3 km-re található hegy jelentős bortermelő vidék. A hangulatos pincék és a kiemelkedő szőlőkultúra számos érdeklődőt vonz a környékre. A hegytetőn egy kis kápolnára bukkanhatunk, valamint egy csárdára, ahová betérhet a fáradt kiránduló, hogy megpihenjen és finom falatokat egyen. Nem mellesleg a tetőről meseszép panoráma nyílik a Balatonra. Tiszta időben a túlsó partot Badacsonytól, Tihanyig látjuk. A területnek van egy másik nevezetessége is, mégpedig a Parkerdő. Hatalmas területe sétára hívja a túrázni vágyókat. Érdemes ide ellátogatni, kellemes kikapcsolódás és a káprázatos táj miatt is!

Szalajka-völgy, Szilvásvárad

Szilvásváradon található az ország egyik legszebb kiránduló helye: a Szalajka-völgy. Bátran merjük ajánlani, hiszen szórakoztató kikapcsolódást nyújthat az egész családnak, emellett persze sok-sok lehengerlő látnivalóval. A 4.2 km hosszú völgyben megcsodálhatjuk a Fátyol-vízesést, a Szikla-forrást, valamint az Istállós-kői ősember-barlangot. A túrázás után megpihenhetünk a Nagy-tó és a Felső-tó partján. A völgyben sétálva elmerülhetünk a természet szépségében, amely télen, hóval borítva különösen szép és magával ragadó. Ha azonban más módját választanánk a terület felfedezésének, mint a gyaloglás, akkor érdemes kipróbálni a kisvasutat, amely megállói közel vannak egymáshoz, és utazás közben gyönyörködhetünk a festői tájban.

Kattins, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.