Home&Design

Minden, amit a téli parazitaszezonnal kapcsolatban tudni kell

Ilyenkor sem maradnak nyugton az élősködők.

Védelem a paraziták ellen

A klímaváltozás és a paraziták kiváló alkalmazkodóképességének köszönhetően a hagyományos értelemben vett parazitaszezon kezd ugyan eltűnni, azonban a téli időszakban sem csökken az élősködők száma. Ezért is annyira fontos, hogy a négylábú kedvenceket egész évben védjük ellenük. Az egyre melegedő klíma mellett hazánkban az áradások számának növekedése is táptalajt ad a gyakori vérszívó inváziónak. A Közép-Európában élő 100 szúnyogfaj közül minden tizedik okozhat az emberre és állatokra egyaránt veszélyes megbetegedést.

Egész évben jelen vannak

Az MSD Animal Health szakértője felhívja a figyelmet a veszélyekre, és elmagyarázza, miért kell védekeznünk a paraziták ellen egész évben. "Annak ellenére, hogy a bolhák nem kedvelik a tartósan 3 Celsius-fok alatti hőmérsékletet, kiváló az alkalmazkodóképességük, a kullancsok pedig a kellő nedvességtartalom mellett az extrém hőmérsékletet is jól tűrik. A kullancsok általában a cserjékről, fűszálakról, aljnövényzetből másznak fel a kisállatokra, még az enyhe téli időjárásban is. A veszély csak tartósan száraz és 0 Celsius-fok alatti hőmérséklet esetén mérséklődik, de ekkor sem kizárható a jelenlétük. Így a külső parazitaszezon nem szűkíthető le a nyári hónapokra, az őszi és téli időszak is számos veszélyt jelent. A kisállatok külső parazita elleni védelméről az egész év során gondoskodni kell."

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...