Lifestyle

Könnyebben találsz munkát, ha úgy nézel ki, mint a nő a bal oldali képen - Az ok sokkoló

Sokkal nagyobb esélye van egy vékonyabb nőnek arra, hogy munkát találjon, mint egy teltebbnek - derül ki egy friss kutatásból, ami arra is rámutatott, hogy a férfiaknál kevésbé számít a testsúly. Részletek a cikkben!

A vékonyabb nők előnyben vannak

Szívesebben alkalmazzák azok a nőket, akik vékonyabbak, írja a DailyMail. A Subtle névre keresztelt kutatás során a szakemberek két-két fotót készítettek ugyanarról a nőről és férfiról - a bal oldalin mindketten vékonyabb, csontosabb arccal láthatóak, míg a jobb oldalin a technika segítségével kicsit teltebbé tették őket, de közel sem lettek túlsúlyosak. Ezután mind a két fotót megmutatták különböző cégek képviselőinek, és megkérdezték, melyik jelentkezőt vennék fel.

Az eredmény sokkoló volt, legalábis a nők esetében: a munkáltatók egyértelműen azt mondták, hogy a vékonyabb hölgyet alkalmaznák. Érdekesség, hogy a férfiaknál nem számított, kinek milyen a súlya.

Talán nem meglepő, hogy a kutatás elég nagy visszhangot váltott ki, mi több, olaj volt a tűzre: az eredmények ugyanis azt mutatják, valóban hátránnyal indulnak a nők a munkaerőpiacon a férfiakhoz képest. Mi más lenne az oka, hogy a gyengébbik nemnél ennyire számít a külső?

Mi az a két apróság, amit árgus szemmel figyelnek a munkáltatók? Klikk tovább!

Fotó: dailymail.co.uk

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert.
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.