Ilyen a magyar Aranyélet - Interjú Ónodi Eszterrel

Adócsalás, hazugságok, Gucci táskák, szemtelen kissrácok, móka, kacagás, rendezői ordibálás. Mi összefüggés van a fent felsoroltak között? Nagyjából annyi, hogy az HBO új, sajátgyártású sorozatának, az Aranyéletnek a forgatásán jártunk. Az egyik főszereplő, Ónodi Eszter például két felvétel között lazán elbeszélgetett három belevaló fiúcskával, aztán hősies módon, harisnyában és blézerben állt kamerák elé a negyvenvalahány fokos hőségben, de előtte még a Femcafe-nak is adott egy rövidke interjút.

Törvényszegés, miegymás

Aznap, mikor elnéztünk a forgatásra, megnéztem az Aranyélet teaser-ét, és azt gondoltam, ez igazán „kúl” sorozat lesz. Krimivel és thrillerrel fűszerezett családi dráma, melyben főszerepet játszik az igen tehetős magyar család és a bűneik: adócsalás, hazugságok, törvényszegés, miegymás.

Kérdem én: mennyire magyar ez a történet, a szó szoros értelmében? Eszter szerint nagyon is az.

„A sorozat forgatókönyve adaptált, de a mai magyar valóságot körülölelő történetről van szó, tehát abszolút életre kelhet egy ilyen sztori ma Magyarországon. Reális helyzetekben jelennek meg a társadalmunkat érintő súlyos problémák, mint például a csalás és annak minden formája, vagy mondjuk a kivándorlás, és sok-sok olyan apróság van benne, a romkocsmáktól a gangster-rappig, amely még valóságosabbá teszi. Ettől még persze fikcióról van szó, de nem sci-firől.” – mondta mosolyogva Ónodi Eszter, aki a családanyát, Jankát alakítja a sorozatban. 

Janka, a negatív

„Nem lennék Janka legjobb barátnője az életben, mert eléggé ellentétes az értékrendünk. Ő a filmben "a" negatív karakter. A férjét prés alatt tartja, csakhogy minden áron megtartsa azt a nagyon magas életszínvonalat, amelyhez ő hozzászokott. Jottányit sem enged a luxusból. Janka férje, Attila szintén törvénytelen módon jut pénzhez, de a férfit még a törvény is üldözi. Nem elég neki a felesége, még a hatóságokat is kell játszania valahogyan.” – adott kis ízelítőt a sorozatból a színművész.

Sajnos nem tudtunk jobban elmélyülni a témában, mert az már súrolta volna a spoilerezés határát, így hát kikapcsoltam a diktafont, és hagytam, hogy Eszter készülődjön a következő jelenetre. 

Fotó: Sípos Zoltán​

Oldalak

Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle