5 kihagyhatatlan látnivaló Gyulán

Az egyik legszebb városunk, amelyet nem csak a gyógyfürdője miatt érdemes felkeresnünk, hanem páratlan hangulata és látnivalói miatt sem érdemes kihagynunk. Összeszedtük most az 5 legszebb helyet, amelyet mindenképpen keressünk fel, ha Gyulán járunk!

Gyulai vár

Ha Gyulán járunk, akkor semmiképp ne hagyjuk ki a várat, illetve a benne található vármúzeumot, amely hétfő kivételével mindennap szeretettel várja a látogatóit. Az 1400-as években épült és az egyetlen épen maradt tégla vár Európában. Ráadásul az utóbbi években teljesen felújították. Tavasztól őszig a vár körül található park igazán hangulatos sétára hív bennünket, a vár mellett lévő tavon pedig lehetőségünk van csónakok bérlésére is.

Százéves cukrászda

Mint ahogy neve is mutatja, Gyula leghíresebb cukrászdája már több mint 100 éves múltra tekint vissza. Viszont nem csak a sütemények és fagylaltok miatt érdemes ellátogatnunk ide. A cukrászda szalonjait semmiképpen sem szabad kihagynunk, ugyanis ezek restaurált bútorokkal, klasszicista stílusban kerültek kialakításra. Néhány bútor az 1800-as évekből maradt meg, így az isteni finom édességek elfogyasztása után mindenképp érdemes körbesétálnunk a szobákon is.

Fotó: wikipedia

Oldalak

Lifestyle
Bár jó ötletnek tűnhet az erős, zsíroldó hatású mosogatószerrel áttörölni bizonyos felületeket, hogy eltávolítsuk a makacs szennyeződéseket, lehet, hogy akár végleg tönkretesszük vele az adott...
Sztárok
A televíziós munkák most nem jöttek be Curtis számára, de legalább többet tud foglalkozni a zenéléssel. Ismét Király Viktorral állt össze, hogy berobbantsák a fesztiválbombát.
Lifestyle
Remélhetőleg most nem kell akkora tömegre számítani a boltokban, mivel nem hosszú hétvége lesz, és az anyák napja miatt is még lesz időnk bevásárolni.