Lehetetlen küldetés

Ugye, milyen bosszantó, amikor egy pasi csak nyomul, és nem veszi a lapot, hogy kopjon le? Vannak jelei annak, hogy biztosan nemet fogsz mondani egy esetleges randi meghívásra, de valakinek néha még az sem egyértelmű, ha határozottan nemet mondasz. Hogyan tudsz lerázni egy ilyen pasit? Hogyha a hercegnő nem akarja odaadni a kezét a királyfinak, ne a legyőzhető hétfejű sárkány elé küldd őt, hanem találj ki egy lehetetlen küldetést, hogy végleg lerázd a hívatlan kérőt.

Haver, ez nem fog összejönni!

Egy régi ismerősöm a szülővárosomból randira szeretett volna hívni, de nekem eszem ágában sem volt vele elmenni. A nemet sajnos nem sikerült elsőre megértenie, mindegy volt, hogy egyszer vagy százszor mondtam hangosan. Van, aki nem tágít. Ezért egy kis játékot találtam ki: ha megszerzi a telefonszámom egy héten belül, elmegyek vele kávézni.

Az, hogy nem adtam meg rögtön a számom, egyértelmű jelzés volt. Te is, ha találkozol egy vonzó emberrel, semmiképp sem szeretnéd, hogy eltűnjön a látókörödből, nem kockáztatod meg, hogy soha többé ne tudjon elérni. Az első papír fecnire, szalvétadarabkára vagy akár a saját bőrére, de felírod a telefonszámod, biztos, ami biztos.

A második jelzés értékű dolog a kávé volt. Egy kávéra beülni még nem randi. Csak egy találkozás. Úgy is nevezhetnénk, hogy ez a randevúk purgatóriuma, egy előszoba, mielőtt belépnénk a randik poklába. Ennél is szemléletesebben: haver, kint maradsz a lábtörlőmön.

Ennek ellenére a fiú lázas kutatásba kezdett. Gonosz voltam, mert tudtam, hogy abban a közegben, ahol ő mozog, senkinek sem lesz meg a telefonszámom. Eltelt az egy hét, s a kávémat magam fizettem ki aznap délután.

A játék végén már sajnáltam szegény srácot, aki egy hétig, mint a mérgezett egér, úgy futkosott a telefonszámom után. Szemét voltam, mert tudtam, hogy nem fog neki sikerülni, de nem én kényszerítettem, hogy megnehezítse a saját életét. Szerencsétlen srác még a volt általános iskolás tanáraimat is megkérdezte, de szerencsémre senki nem tudott neki segíteni. Így hát kénytelen volt lemondani a rólam szőtt álmairól.

Fotó: buncee.com ; Leadkép: elephantjournal.com

Oldalak

Sztárok
Ryan Reynolds és Blake Lively Budapesten lesz egy jó darabig, de igazából olyan, mintha itt sem lennének, annyira szigorú szabályokat vezettek be.
Sztárok
Tom Quinn királyi szakértő szerint a sussexi hercegi pár Nigériából üzent a palotának, kiváltképp Károlynak, aki eddig még nem reagált Harry és Meghan "királyi körútra".
Utazás
Egy nőnek ötnapos családi nyaralást tervez az édesanyja, a gond csak ott kezdődik, hogy erre az exét is meghívta. Ennél kínosabb nem is lehetne a szituáció.