Gyermekbarát kertek - 2. rész

Ha a kertünknek az is feladata, hogy gyermekeink szórakoztatását, felüdülését szolgálja, akkor a játéklehetőségeket gondos tervezéssel úgy kell kialakítanunk, hogy veszélytelenek legyenek, és lehetőleg kevésbé terheljék a kertet. Szakértőnk, Tóth Ádám kertguru és kertépítő segítségével alaposan körbejártuk a gyermekbarát kertek főbb jellemzőit.

Grillezni, szalonnát sütni jóóó!

Amennyiben grillező- vagy szalonnasütő sarkot tervezünk, szilárd burkolatú felületről is gondoskodjunk. Jóllehet számos gördíthető eszközt kínálnak, a kényelmes munkavégzést lehetővé tevő, tárolóval rendelkező, téglából épített grillsütő megjelenésében is sokkal szebb, továbbá stabilabb és biztonságosabb is.

Kertguru Tipp

Kerti grillező kialakításánál célszerű a vizet is elvezetni, így sokkal gyorsabban elmoshatóak az edények főzés közben. Használat után mindig rakodjunk el, legfőképpen a késeket, nyársakat tegyük el szem elől.

Részesítsük előnyben a természetes anyagokat!

Fontos szempont a kertünkben alkalmazott eszközök, játékok, bútorok, illetve kiegészítők anyaga. A fából készült rekreációs terek nem csupán jobban illeszkednek kertünkhöz, de időállóak, nem okoznak allergiás reakciót, és nem utolsó sorban kezelésük is jóval egyszerűbb. Cserépválasztáskor is preferáljuk inkább a fából készült változatokat, a törékeny kaspókat pedig csak olyan helyre helyezzük, ahol a gyerkőcök nem tehetnek kárt bennük focizás vagy kidobó játék közben.

Kertguru Tipp

A fa kaspókat rendszeresen kezeljük le, mert a gyakori öntözéstől csökken az élettartamuk!

Fotó: archiexpo.com

Oldalak

Lifestyle
A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert.
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.