Kultúra és csillogás - A Francia Riviéra

Az Azúr Partként is ismert partszakasz egy százhúsz kilométer hosszú rész mely Marseille-től Mentonig terjed. A hegyek által védett terület ideáli mindazoknak, egy érdekes kulturális központban szeretnének kikapcsolódni.

A Riviéra városai
Az Azúr Part fővárosa Nizza régóta őrzi megfoghatatlan varázsát, melynek köszönhetően egyaránt érezhetjük a könnyed élet érzését és a város kulturális hatásait. A többnyire napfényes időjárás beragyogja az egész várost, az Agnes Öböl menti sétányt, a virágpiacot, a múzeumokat és az Óvárost.

                         

Cannes a Francia Riviérák sztár városa, mely az egész világon híres fesztiváljairól és rendezvényeiről. Ámulatba ejtő óvárossal, sétányokkal rendelkezik, mindenképp érdemes eltölteni itt egy-két napot.

                         

Monaco mindenki számára ismert hely, filmeknek szolgál helyszínéül, F1-es pálya található itt, kaszinója és palotája világszerte ismert épület. Monaco az Azúr Part legfényűzőbb városa, a Hercegi Palota megadja a kellő pompát a városnak, türkizkék tengerpartja és hatalmas szállodái a luxust, történelmi területei pedig a kultúrát.

                         

Grasse a parfümgyártásról vált ismert várossá. A várost kulturális csomópontnak is nevezhetnénk, a középkori építészetnek, festőművészeknek, történelmi örökségeknek, csodálatos rózsa és jázmin kerteknek ad otthont ez a Provence jellegű város.

                         

A tengerparton
A százhúsz kilométer hosszú partszakaszból mintegy negyven kilométer hosszú rész homokos és apró kavicsos. Ezeken a területeken fürdő és üdülő helyeket alakítottak ki melyek nagy része ingyenes, de több mint száz privát strand is megtalálható itt. A tengerparton egész évben várják a turistákat különböző vízi sportokkal. Felnőttek és gyerekek számára egyaránt biztosítanak programokat, vízisí , vízi siklózás, mélytengeri merülés. Ha a Francia Riviérákon járunk, fedezzük fel a csodálatos utakat, melyek végighaladnak a partszakaszon káprázatos képet festve a szemünk elé.

                         

A természet szerelmeseinek
A Riviéra környezete lenyűgöző. Nem csak azok számára ideális, akik a tengerpartot és a festői városokat részesítik előnyben, hanem azok számára is, akik a természetben érzik igazán otthon magukat. A tengerparttól nem messze számtalan lehetőség várja a kalandorokat, azokat, akik szeretnek sportolni, kirándulni. Több ezer kilométer hosszú túra utak, közel hetven biciklis utak, hegymászó és barlangászati területek és természetvédelmi park biztosít helyszínt a mozgásra vágyóknak.

 

Oldalak

Sztárok
Ryan Reynolds és Blake Lively Budapesten lesz egy jó darabig, de igazából olyan, mintha itt sem lennének, annyira szigorú szabályokat vezettek be.
Sztárok
Tom Quinn királyi szakértő szerint a sussexi hercegi pár Nigériából üzent a palotának, kiváltképp Károlynak, aki eddig még nem reagált Harry és Meghan "királyi körútra".
Utazás
Egy nőnek ötnapos családi nyaralást tervez az édesanyja, a gond csak ott kezdődik, hogy erre az exét is meghívta. Ennél kínosabb nem is lehetne a szituáció.