Engedd el néha, hogy maradjon!

Bármennyire is szeretjük a párunkat, mindig szem előtt kell tartanunk a tényt, hogy mindenkinek szüksége van egyedüllétre, egy kis magányra vagy néhány, barátok társaságában eltöltött estére.

Vannak párok, akik ezt természetesnek tartják, de akadnak olyanok is, akiknél komoly konfliktust jelent a külön töltött este. Hogy melyiküknek van igaza, azt nehéz eldönteni, mert sokszor rossz utat választunk a problémák elkerülése érdekében. Nézzük meg a két legjellemzőbbet!
 
 
Az alapkonfliktus
Sok nő és férfi hiszi azt, hogy ha a párja külön akar tölteni egy napot vagy egy estét, annak csakis az elhidegülés és az unalom lehet az oka. A nők gyakran esnek abba a hibába, hogy rögtön gyanakodni kezdenek, és különféle összeesküvés-elméleteket gyártanak, amivel párjukat az őrületbe kergetik, a férfiak pedig sokszor kerülőutakon próbálják meg kicselezni barátnőjüket a viták elkerülése végett. Míg a nők túlzott rajongással akarják kompenzálni alaptalan vádaskodásukat, a férfiak sumákolással igyekeznek kitérni barátnőjük haragja elől, ami természetesen még a korábbinál is nagyobb feszültségeket szül.
 
 
A sumákolás
A sumákolás ősi művészet, amit a férfiak többsége mesterfokon űz. A sumákolás ellentmondásos, mert míg a nők felesleges félrebeszélésnek, a férfiak logikus hozzáállásnak gondolják. Lényege, hogy bár már tudják, mit fognak csinálni azon a bizonyos pénteken, nem szólnak előre, gondolván, így kevesebb ideig kell hallgatniuk hisztis barátnőjük kirohanásait. Elszórnak némi információmorzsát, amiből a legtöbb nő persze gyanítja, hogy mire számíthat, de konkrétumokat még véletlenül sem említenek. Ez két szempontból is rossz politika. Először is azért, mert nincs rosszabb a péntek este unatkozó nőnél – mivel bár sejti, hogy egyedül tölti az estét, azért reménykedik, hogy a párja talán mégis otthon marad –, másrészt azért, mert nincs az a nő, aki elviseli, ha a párja hülyének nézi.
 
 
A vádaskodás és a túlzott rajongás
A nők hajlamosak a gyanakvásra akkor is, ha nincs rá okuk. Bár feltételezéseik nem mindig csak a képzeletük szüleménye, vannak esetek, amikor a párjukat feleslegesen vonják kérdőre. Bizalmatlanságukat utólag az imádat és a rajongás gesztusaival próbálják meg ellensúlyozni, jelezvén, hogy csak rossz passzban voltak, de hisznek párjuk feltétlen szerelmében. Rossz taktika, mert az eltúlzott imádat a férfiak számára egy idő után terhessé válik! A majomszeretet nem megoldás elkeseredett párunk kiengesztelésére, hiszen neki nem az kell, hogy utólag megbánjuk, amiket a fejéhez vágtunk, hanem az, hogy megértsük: csak egy kis magányra vágyott, hogy önmagával foglalkozhasson.
 
 
Bár a fentiekben a sumákolást a férfiak, a majomszeretetet viszont a nők eszközének tulajdonítottuk, fontos megjegyezni, hogy a szerepek felcserélődhetnek! A tanulság pedig az, hogy sem a titkolózás, sem a felesleges vádaskodás, sem az eltúlzott rajongás nem megoldás. A megoldás az, ha néha elengedjük a párunkat, ami egyébként a bizalom jele, és megtanulunk alkalmazkodni. Éppen ezért fontos, hogy ne vigyük túlzásba se a ragaszkodást, se az eljárkálást!
 

 

Oldalak

Lifestyle
Az ananász az egyik legfinomabb és legegészségesebb déli gyümölcs, amit nem csupán zamatos íze miatt érdemes fogyasztani, ugyanis van egy olyan igencsak hasznos előnye, amit a legtöbben nem ismernek.
Sztárok
Harry és Meghan ellen szövetkezett az uralkodó és a trónörökös, ám a királyi szakértő szerint mindketten kudarcot vallottak, ami meglehetősen megviseli apát és fiát.
Sztárok
Anno Marics Peti csak álmodozott a hírnévről, és abban sem volt biztos, hogy a Valmar be fog futni zenekarként. Visszaemlékezett a régi időkre, amikor még buszjegyre is alig volt pénze.