Elhunyt Liz Taylor

Szerdán meghalt Elizabeth Taylor Oscar-díjas színésznő, a 20. század egyik legszebb és leghíresebb filmcsillaga. Liz Taylor 2 hónappal ezelőtt került kórházba szívproblémai miatt, halálát pedig szívelégtelenség okozta.

Elizabeth Taylor, a filmcsillag
A 79 évesen elhunyt színésznő, gyermekként csöppent bele a filmiparba, azonban még 69 éves korában is láthattuk a filmvásznon az „Öreg díva nem vén díva” című 2001-es vígjátékban. Leghíresebb filmje azonban kétségkívül a „Macska a forró bádogtetőn” illetve a „Kleopátra”, előbbiért Oscar-díjat is kapott.

Az Amerikai Filmintézet listáján Elizabeth Taylor a 7. helyet foglalja el minden idők legnagyobb női sztárjai között. 1999-ben II. Erzsébet királynő lovagi rangra emelte, így azóta a „Dame” cím is megilleti.

Viharos szerelmi élete
Csodálatos karrierje mellett viharos szerelmi életével hívta fel magára a figyelmet. Összesen 8 házasságot kötött, ebből 7-szer elvált, egyszer pedig megözvegyült.

Kétszer ment feleségül Richard Burton-höz, akivel a Kleopátra forgatásán esett szerelembe.

Legelső férje Nicky Hilton volt, a Hilton szállodaláncot megalapító Conrad Hilton fia. Utolsó és egyben leghosszabb házassága 5 évig tartott. Ezúttal nem saját társadalmi osztályából választott magának párt, hanem egy 20 évvel fiatalabb építőmunkással töltötte ezt az 5 évet, azonban 1996-ban ez a frigy is véget ért.

8 házasságából összesen 4 gyermeke született.

Legbizarabb házassági ajánlatát állítólag Michael Jackson-tól kapta, azonban a színésznő ezt tréfának vette, így nem ment 9. alkalommal is férjhez.

Oldalak

Utazás
A legendás festmény előtt évek óta túlzsúfoltság van.
Lifestyle
Az átalakult Twitter és az X került reflektorfénybe egy felhívás kedvéért, ami ugyebár Elon Musk tulajdona. Aki kitalálta a poént, azt Musk akár fel is veheti a marketing csapatába.
Lifestyle
Bár jó ötletnek tűnhet az erős, zsíroldó hatású mosogatószerrel áttörölni bizonyos felületeket, hogy eltávolítsuk a makacs szennyeződéseket, lehet, hogy akár végleg tönkretesszük vele az adott...