Ezek a legszebb téli kirándulóhelyek hazánkban

A hideg időjárás ellenére is érdemes kimozdulni otthonról, hiszen Magyarországon annyi csodálatos vidék közül lehet válogatni. Arról nem is beszélve, hogy igazán nem hagyhatjuk, hogy a borús hónapokban ellustuljunk.

Kis-hegy, bortelmelő vidék

Balatonlellétől 3 km-re található hegy jelentős bortermelő vidék. A hangulatos pincék és a kiemelkedő szőlőkultúra számos érdeklődőt vonz a környékre. A hegytetőn egy kis kápolnára bukkanhatunk, valamint egy csárdára, ahová betérhet a fáradt kiránduló, hogy megpihenjen és finom falatokat egyen. Nem mellesleg a tetőről meseszép panoráma nyílik a Balatonra. Tiszta időben a túlsó partot Badacsonytól, Tihanyig látjuk. A területnek van egy másik nevezetessége is, mégpedig a Parkerdő. Hatalmas területe sétára hívja a túrázni vágyókat. Érdemes ide ellátogatni, kellemes kikapcsolódás és a káprázatos táj miatt is!

Szalajka-völgy, Szilvásvárad

Szilvásváradon található az ország egyik legszebb kiránduló helye: a Szalajka-völgy. Bátran merjük ajánlani, hiszen szórakoztató kikapcsolódást nyújthat az egész családnak, emellett persze sok-sok lehengerlő látnivalóval. A 4.2 km hosszú völgyben megcsodálhatjuk a Fátyol-vízesést, a Szikla-forrást, valamint az Istállós-kői ősember-barlangot. A túrázás után megpihenhetünk a Nagy-tó és a Felső-tó partján. A völgyben sétálva elmerülhetünk a természet szépségében, amely télen, hóval borítva különösen szép és magával ragadó. Ha azonban más módját választanánk a terület felfedezésének, mint a gyaloglás, akkor érdemes kipróbálni a kisvasutat, amely megállói közel vannak egymáshoz, és utazás közben gyönyörködhetünk a festői tájban.

Kattins, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!