Villány, a bor városa - Ide el kell látogatnod!

Egy igazán festői környezetre vágysz, ahol finom borokat kóstolhatsz? Akkor a Magyarország déli részén fekvő Villány a neked való hely! A helybéli borászok egész évben tárt karokkal várják a nedű szerelmeseit, hogy meginvitálják őket munkájuk gyümölcsének megkóstolására, a tüzes villányi borok világába. Ezen kívül is számos látnivaló, program és rendezvény is az ideérkezők rendelkezésére áll, ezekből szemezgettünk most!

Látnivalók Villányban

Pincesor

Az egész országban egyedülálló, több utcányi pincesor található a városban. A békés, falusi hangulatot idéző cseréptetős házikók csalogatják az idetévedő turistákat, akik egy pohár vörös mellett megpihenhetnek a hűs pincékben. Kifogástalan minőség és vendégszeretet garantálja, hogy felejthetetlen emlékekkel távozzanak, majd újból visszatérjenek.

Bormúzeum

Villány már a történelmi idők előtt is létezett, a szőlőtermesztés eredete pedig egészen a római korig nyúlik vissza. A Villány-Siklósi borvidékhez tartozó település történetét, a bortermelés kialakulását és a szőlőművelés fortélyait a Villányi bormúzeum tárlata mutatja be. A régen présházként szolgáló épület megismerteti a látogatókkal a borkészítés hagyományait, sőt, a kiállítás egyik részén 40.000 palack múzeumi bort is őriznek.

Szársomlyó-hegy

A borvidék jellegzetes arca, a Szársomlyó-hegy kialakulása igen különleges. A 442 méter magas szigethegyre emlékeztető forma összetéveszthetetlen. A különböző korokban lerakódott mészrétegek közé befolyó víz alakította a domborzat felszínét ilyen gömbölyűvé, amit a helybéliek csak „ördögszántásnak” neveznek.

Nagyharsányi szoborpark

Ez az egyedülálló szabadtéri kiállítás igazán vonzó lehet azoknak, akik szeretik a szobrászati különlegességeket. A Szársomlyó-hegy jura korból származó mészkövéből faragott alkotások hazai és külföldi művészek kezét dicsérik.

Fotók: panoramio.com

Oldalak

Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle