A világ legveszélyesebb vizei

A nyári melegben alig várjuk, hogy csobbanhasunk egyet - de csak óvatosan, mert van, ahol ez az életünkbe kerülhet!

1. Cousteau kedvence - Great Blue Hole, Belize

Ez a hely pont úgy néz ki, mint egy menő karibi nyaralóhely, és nem tévedünk nagyot, mert karibi is, és menő is, mióta Cousteau kapitány a világ legvarázslatosabb merülőhelyének nevezte. Ám olyan áramlatok mozognak itt, ami teljesen kiszámíthatatlanná teszi ezt a víznyelőt. Csak vezetett túrán szabad megközelíteni!

2. Ez nem meleg, ez forr! - Boiling Lake, Dominika

Itt egy másik karibi veszély. Igaz, Dominikán ritkán keres az ember melegvízű tavat, de ha véletlenül rálelsz erre, előbb dobj be egy halat, mint magadat. A víz ugyanis itt 92 fokos, ami egy közeli vulkán következménye.

3. A lúgosság nem egészséges? - Lake Natron, Tanzánia

A Natron-tó egyike a Föld leglúgosabb tavainak, melyet néha vörös színű sókéreg borít. A víz hőmérséklete egyes helyeken eléri az 50 fokot. Csak három fajta hal tudott alkalmazkodni a szélsőséges körülményekhez.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Leadfotó, fotó: brightside.me

Oldalak

Lifestyle
Egy tibeti szuka érkezett a kutyakozmetikushoz, a szőrével azonban csak négy óra alatt boldogult a szakember. Az eredmény több okból is szótlanságot okoz a neten.
Sztárok
Jennifer Grey igazán büszke lehet a családjára, férjével ugyanis több mint húsz éve kitartanak egymás mellett jóban-rosszban, közös lányuk, Stella pedig mostanra elbűvölő hölggyé cseperedett.
Lifestyle
Az ausztrál személyi edző, Dylan Rivier összeszedte azokat a leggyakoribb hibákat, amiket szinte mindenki elkövet - talán te is, úgy, hogy eddig észre sem vetted.