Ezek a világ legjobb repülőterei – Itt a friss top 10-es lista

Közel egy évtizedig uralta a listát az előző csúcstartó, de most letaszították a trónról. Te kitalálod, hol található a világ legjobb reptere?

Öveket becsatolni!

Amikor repülővel utazunk valahova, az első és az utolsó, amit látunk egy országból, a reptér. Ráadásul a repülés velejárója, hogy hogy gyakran órákat kell várnunk a gépünk indulására. Így az első – vagy éppen utolsó – benyomás mellett az sem utolsó, hogy milyen környezetben kell várakoznunk a felszállásra. A világ legjobb repülőtereinél nemcsak a design és a környezet a fontos, hanem a szolgáltatások minősége és skálája, vagy éppen a személyzet stílusa, hozzáállása vagy éppen segítőkészsége – ahol mindezek a legmagasabb minőségűek, ott egyáltalán nem kín a várakozás, sőt hatalmas élmény is lehet.

A Skytrax nevű angliai vállalat 1989 óta foglalkozik légitársaságok és repülőterek felülvizsgálatával és rangsorolásával. 1999 óta végeznek világszinten ügyfélelégedettségi felméréseket, amelynek eredményei alapján minden évben kiosztják a világ legjobb repülőtereinek járó díjakat. A rangsort globális szinten mindenhol általánosan elfogadják.

A felmérés az utazók tapasztalatait veszi figyelembe, legyen szó akár a check-inről, az érkezés utáni tapasztalatokról, az átszálláshoz kapcsolódó élményekről, a vásárlási lehetőségekről vagy akár a biztonsági ellenőrzésekről – de ez még csak a legfelszínesebb része, ezen kívül számos más tényezőt is figyelembe vesznek. Ráadásul a felmérés, amit 2020 augusztusától 2021 júliusáig végeztek, idén tartalmazott egy kifejezetten Covid-19-specifikus szakaszt is.

Kíváncsi vagy a top 10-re? Lapozz a következő oldalra!

Fotó: Pexels

Oldalak