Utazás

A világ leghosszabb csúszdája épül meg a Bakonyban - Íme, a látványterv

Másfél kilométer hosszú lesz, korhatár nélkül bárki használhatja majd, és még bele is szólhatunk a tervezésbe.

1500 méter hosszú vízicsúszda épül Eplényben

Másfél kilométer hosszú vízi csúszda épül a nyár folyamán – szúrta ki az Időkép a Síaréna Facebook-oldalán. A csúszdát, amely a világ leghosszabb csúszdája lesz, tavasztól őszig lehet majd használni.

A Síaréna Kft. és a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara legújabb közös projektjének célja, hogy a Bakony szívében lévő kis település, Eplény méltó helyet foglaljon el a világ turisztikai térképén. A térség már régóta a téli sportok szerelmeseinek kedvelt üdülőhelye, itt található ugyanis a síelés és snowboardozás legnagyobb magyarországi síkomplexuma.

Most a természeti kincseinket kihasználva és turisztikai szolgáltatásainkat tovább fejlesztve, egy nagyszabású négyévszakos attrakciót szeretnének létrehozni, amely a lehető legjobban kihasználja a hely adottságait. Így jött létre az ötlet, hogy egy óriás vízicsúszdát építsenek, amit száraz-nedves működésűre terveznek, azaz egy speciális csónakban ülve úgy lehet majd lecsúszni rajta, hogy közben a csúszdázók szárazak maradnak.

A tervezés fázisában bárki részt vehet egy kérdőív kitöltésével, hogy minél hamarabb megvalósulhasson a projekt.

A látványtervek alapján így fog kinézni a gigantikus csúszda:

A vakvéletlennek köszönhető, hogy ilyen különlegesre sikeredett a felvétel.

Fotó: epleny.hu; leadfotó: facebook.com/siarena

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...