Utazás

Jön a turisták rémálma: kiderült, mikortól válik fizetőssé a belépés Európa legszebb városába

Velencében április 25-től bevezetik – egyelőre kísérleti jelleggel – a napi 5 eurós (kb. 1800 forintos) belépőjegyet. Ennek részleteiről Luigi Brugnaro polgármester számolt be csütörtöki római sajtótájékoztatóján – írja az MTI.

Előre kell belépőjegyet foglalni

Fizetős lesz a belépés Velence városába április 25. és 30. között, május 1. és 5. között, valamint május összes többi szombatján és vasárnapján, június 8-tól az összes hétvégén, július 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én.

A kísérleti fázisban a Velencébe érkezőknek előre kell foglalniuk belépőjegyet egy többnyelvű regisztrációs oldalon.

A napi 5 eurós (kb. 1800 forintos) jegyet minden 14 évnél idősebb látogatónak meg kell vennie, ha reggel fél kilenc és délután négy óra között lép be a városba. A nap többi órájában ingyenes lesz a belépés. Fizetniük nem, de regisztráltatniuk kell a szállást foglalóknak is.

Belépőkapuk nem lesznek, a regisztrációt és a díj befizetését a városi rendőrség és más ellenőrök végzik majd.
Kattints a további képekért!

Erdős domboldalai és elhelyezkedése miatt Umbriát Olaszország zöld szívének is nevezik, új turisztikai látványosságának köszönhetően pedig most egy új perspektívából szemlélhetjük a környék természeti kincseit.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Utazás
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...