Túráznál egyet a levendulák között? 4 hely ahol ezt megteheted

Itt a nyár, csicseregnek a madarak, és különböző színekben pompázik az egész világ. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a levendula az egyik leggyönyörűbb és egyben leghasznosabb virág, amivel találkozhatunk hazánkban. Na de ha valaki Budapesten él, merre induljon, ha megakarja találni ezeket a lila szépségeket?

A levendula nemcsak az otthonunk illatos díszeként használható, hanem méz, tea, szörp, szappan, illóolaj, fagylalt, sőt gyógy- és fűszernövény is egyben. Ez a sokoldalúsága tette olyan népszerűvé, és nem csoda, hogy egyre több helyen termesztenek nagy mennyiségben belőle. A virágzási szezon júniusban kezdődik, így itt az ideje, hogy adjunk néhány tippet, hol szedhetsz egy csokorral magadnak, családodnak vagy akár ajándékba Budapest közelében. Az alábbi helyszínek mindegyike a fővárostól egy órányi autóútra található.

Agárdon, közvetlenül a Velencei-tó mellett, a Dongó kert jóvoltából levendulát is gyűjthetsz. Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő mellett található ültetvény június 26. és július 11. között hétvégenként szedhető. A kis szedőzacskó 1000, a nagy 3000 forintba kerül, amihez 500 forintos látogatójegy is szükséges. Nyolcéves kor alatt a belépés ingyenes.
Kattints a további képekért!

Lead Fotó: 123rf, Forrás: We Love Budapest

Oldalak