Utazás

Ez a világ legbrutálisabb börtöne: tízezer emberből mindössze hét jutott ki élve

Talán soha nem létezett ennél kegyetlenebb hely.

Borzalmak és népirtás

Rengeteg félelmetes hely van a világon, amelyeket különböző okokból kifolyólag tartanak hátborzongatónak: van, ahol állítólag szellemek kísértenek, de akad olyan is, ahol a látogatók egyéb természetfeletti lényeket vélnek látni – ám nincs szörnyűbb annál, amikor kézzel fogható bizonyítékok vannak arra, hogy az emberek saját fajukat irtották ki különböző módszerekkel egy ma is álló épületben. Kambodzsa fővárosában, Phnompenben található egy ilyen építmény, ami ma múzeumként üzemel, ám egykor börtönként funkcionált, ahol a kambodzsai kommunisták, a vörös khmerek körülbelül 12.000 embert kínoztak meg brutális módon, majd öltek meg mindössze három év alatt – a szörnyű rabságot pedig csak heten élték túl. Galériánkat átlapozva megismerheted a Tuol Sleng, hivatalos nevén S-21 nevű intézmény hátborzongató történetét.

A Tuol Sleng a kambodzsai vörös khmerek börtöne volt: a kommunisták Pol Pot vezetésével az 1970-es években megteremtették a Demokratikus Kambodzsát, vagyis az ország legvéresebb diktatúráját – uralmuk alatt körülbelül 3 millió embert öltek meg, ebből nagyjából 12.000-el a Tuol Slengben végeztek 1976 és 1979 között. A szélsőbaloldali és szélsőjobboldali eszméket követő katonák 1975 áprilisában vonultak be Phnompenbe, céljuk pedig a tökéletes kommunizmus létrehozása volt – tervük végül sikerült, így eltörölték a társadalmi osztályokat, a magántulajdont, a szabad piacot, de betiltották a külföldi öltözködési szokásokat és az idegen vallásokat is.
Kattints a további képekért!

Magyarországi, horvát, cseh és romániai úticélokat vizsgáltak, a Szállás.hu legfrissebb kutatásából kiderül, melyek a legvonzóbbak a foglalások alapján. Az árakról is szó esik, de az is kiderült, hogy hol nyaralunk hosszabban: a Balaton vagy az Adriai-tenger partján.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában. Ezt maga a politikus jelentette be csütörtökön. A volt elnök közlését megerősítette ügyvédje, Alina...
Fashion&Beauty
Nem véletlenül imádjuk kislányként a különféle játékbabákat, hiszen elképesztően gyönyörűek. Éppen ezért nem meglepő, hogy több sminktrend ihletéül szolgáltak már, legújabban a "babaszempillák"...
Sztárok