A történelem legnagyobb katasztrófái, melyeket előre megjósoltak

Számos olyan katasztrófa következett be a történelem során, amelyet valaki előre megjósolt. Lehet, hogy nem hiszel az ilyesmiben, mi sem vagyunk teljesen oda a jövendölésért, de azért az igencsak hátborzongató, hogy mind bejött.

Verne tudta, hogy az Apollo a Holdon landol

Majdnem egy évszázaddal az Apollo 11 előtt, az író Jules Verne "Utazás a Holdba" című regényében megírta, hogy egy "rakéta" Floridából egyenesen az égitesten fog landolni. Az űrhajó nevét is megjósolta, épp úgy, ahogy az utasok számát.

Megjósolták, hogy elsüllyed a Titanic

Egy 1898-as, Morgan Robertson által írt rövid történet, melynek címe "A Titan végzete" (Futility or the Wreck of the Titan) pontosan kifejti, ahogy a történelem során készült legnagyobb hajó jéghegynek ütközik és elsüllyed. Tizennégy évvel később, a Titanic az Atlanti-óceán fenekére került.

Nostradamus előre figyelmeztetett a nagy londoni tűzvészre

Nostradamus (a francia reneszánsz neves alakja, IX. Károly király udvari orvosa, képzett csillagász-asztrológus) megjósolta az angliai történelem egyik legnagyobb tragédiáját. "A tűz a londoniak vérét égeti meg a 66-os évben." A katasztrófa 1666-ban történt, a lángok több ezer embert öltek meg.

Fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

  • 1
  • 2