Tornádó csapott le Pest megyére - Videó

Augusztus első néhány napjában országszerte viharok tomboltak, ugyanakkor egyes területeken tornádók is megjelentek. Nem mindennapi videó következik.

Szeszélyes augusztus

Az idei nyári időjárás az elképesztő szélsőségek jegyében telt. Júniusban és júliusban számos hőhullám borzolta a kedélyeket, most viszont egymás után következnek a hidegfrontok, sok esetben keresztülhúzva a strandolni és felfrissülni vágyók számításait. Az utóbbi napokban Magyarország számos térségében tapasztalhattunk záporokat és zivatarokat, nem egy régióban intenzív viharok is kialakultak, olykor komoly kárt téve a környezetünkben.

Ahogy az már lenni szokott, 2021 nyara is magával hozott néhány kivételesen szélsőséges meteorológiai jelenséget. Az Időkép egyik legfrissebb cikkében például arról számol be, hogy Pest megyében a viharok mellett tornádó is képződött.

"Az év egyik legzivatarosabb napjával indult az augusztus. Egy hullámzó hidegfront hatására több helyen alakultak ki heves zivatarok, melyek magukba foglalták a szélviharral kísért zivatarláncokat és szupercellákat. A viharok több helyen kidőlt fákat, leszakított tetőket, vezetékeket hagytak maguk mögött. A károk túlnyomó részéért a helyenként 90-120 km/h-t elérő kifutószél, légzuhatagok voltak a felelősek, de akadt olyan része az országnak, ahol másik időjárási jelenség állt a pusztítás hátterében. Ez pedig nem más mint a tornádó" - írja az Időkép.

Fotó: 123rf

Lapozz, a cikk még nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2