Tornádó csapott le egy holland kisvárosra: halálos áldozata is van a hátborzongató eseménynek

Tízen megsérültek és számos otthon megrongálódott, amikor tornádó söpört végig a Hollandia Schouwen-Duiveland nevű szigetén található tengerparti kisvároson. Egy ember életét vesztette.

Fákat tépett ki, házak tetejét szakította le

Egy ember meghalt, tízen megsérültek, több otthon pedig megrongálódott a hollandiai Schouwen-Duiveland szigeten található tengerparti kisvároson átsöprő tornádó miatt - közölte az MTI holland lapok alapján.

A vihar hétfőn délután egy óra körül csapott le, leszakította négy ház tetejét, és fákat tépett ki a valamivel több mint 10 ezer fős Zierikzee-ben. A helyi biztonsági testület széles körű veszélyhelyzetet hirdetett ki.

Szemtanúk szerint a tornádó tetőcserepeket és kerti bútorokat repített az utcán keresztül. A holland meteorológiai szolgálat szerint a forgószél a víz fölött indult, majd a szárazföldre pörgött. A szolgálat a tornádó sebességét óránkénti 179 és 218 kilométeresre becsülte.

A katasztrófavédelem arra szólította fel az embereket, hogy maradjanak otthon, és figyelmeztetett, hogy a meglazult ágak és tetőcserepek továbbra is veszélyt jelentenek a lakosságra.

A háború a tengeri élővilágot sem kíméli.

Leadfotó: 123rf

Oldalak