Top 5 érv Miskolctapolca mellett – őszi kikapcsolódás

Egy hétvégi kiruccanáshoz tökéletes helyszín Miskolctapolca és környéke, hiszen számos programötlet és kikapcsolódási lehetőség társul ehhez a csodás üdülőhelyhez.

Miskolctapolca

Attól, hogy már magunk mögött hagytuk a nyarat, még nem szabad lemondani az élményekről és a pihenésről. Ha már torkig vagy a munkával, akkor tervezz be egy kis kikapcsolódást hétvégére, akár egyedül, családdal vagy barátokkal. Távol a nagyváros zajától, mégis rengeteg programmal bír Miskolctapolca. A sok ötlet közül most 5-öt sorolunk fel, amiért érdemes ellátogatni a helyre.

1. Csónakázás a természet lágy ölén

A Hejú-patak völgyében található a miskolctapolcai üdülőövezet egyik legszebb része, a Csónakázó-tó. Nyáron madárcsicsergés, télen a békák hangversenye tölti meg élettel a partot. Ha testközelből szeretnéd megcsodálni a bükki élővilágot, akkor kötelező program a csónakbérlés. A tó gyönyörű, a hattyúk pedig egészen közel merészkednek az emberhez. Ha túl hideg az időjárás, akkor a program alternatívájaként egy romantikus sétát is tehetünk a tó körül, és megcsodálhatjuk az ősparkot, amely már 72 ritkaságszámba menő növényt tudhat magáénak.

Fotó: @ingrid_priest_photography

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak