Utazás

Titkos helyek, melyeket a világ nagy nevezetességeiben rejtettek el

Kevesen tudják, milyen titkos zugokat őriznek a világ nevezetes épületei.

Apartman az Eiffel-torony tetején

Gustave Eiffel, a torony tervezője épített egy apartmant saját magának a nevezetesség legfelső emeletén. A kis lakásban konyha, fürdő, két hálószoba és nappali is található, na meg persze a páratlan panoráma. Ma már múzeumként funkcionál.

A New York-i Time Square-t tarkító üres épület

Annak ellenére, hogy több mint hat milliárd forintos bevételt hoz évente, a New York-i One Times Square épületben tulajdonképpen semmi nincs elhagyatott irodákon és egy drogéria üzleten kívül az alsó szinten. A tornyot birtokló vállalat 1992-ben csődbe ment, majd eladta egy reklámcégnek. Azóta nem több, mint egy hatalmas villogó képernyő.

Elhagyatott metróállomás a New York-i Városházánál

A New York-i City Hall (Városháza) nevezetű állomás 1904-45-ig működött, de bezárták, miután az újonnan készült metrókocsik túl hosszúak voltak, és nem tudták volna bevenni az alagútban lévő éles kanyarokat.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Hagyományosan a királyi családok tagjai az idő múlásával újabb és újabb rangokat kapnak, Sarolta esetében azonban lehet, hogy megszakad ez a tradíció.
Fashion&Beauty
Ha fontosnak tartod hajad ápolását, valószínűleg te is rengetegféle olajat kipróbáltál már. Nem mindegy viszont, hogy milyen olajokat is használsz tincseidre.
Lifestyle
Nem elég, hogy az orosz-ukrán háború miatt így is illékony és instabil lábakon áll a világ békéje, Észak-Korea időről időre borzolja a kedélyeket.