Utazás

A Titanic egykori tisztje szívszorító videóban mesélte el, hogyan élte túl a luxusgőzös katasztrófáját

Frank Prentice élelmezési tisztként szolgált minden idők talán leghíresebb luxusgőzösén. Egy évtizedekkel ezelőtti felvételen őszintén mesélt 1912. április 14-ének vérfagyasztó éjszakájáról.

Egy hátborzongató éjszaka

Száztíz évvel ezelőtt szállt hullámsírjába minden idők talán leghíresebb, legtöbbet emlegetett és az utókor - kiváltképp a populáris kultúra - által is leginkább kedvelt luxusgőzöse, a legendás Titanic. Megszámlálhatatlanul sok regény, tévé- és mozifilm, sőt egyéb művészeti alkotás is megörökítette már a robusztus hajó tragédiáját. Az elsüllyeszthetetlennek hitt Titanic máig az emberi felfuvalkodottság, az arrogancia és a hübrisz szimbóluma. Csillogásának és pusztulásának történetében van valamiféle korokon átívelő, örök érvényű, általános tanulság - talán ezért is örvend még mindig ilyen töretlen népszerűségnek a Titanic-mítosz. Ebben persze tagadhatatlanul nagy szerepet játszottak a luxusgőzös históriáját megéneklő mozifilmek, elsősorban James Cameron 1997-es Titanicja, mely máig a mozibolondok utolérhetetlen kedvencének számít.

Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet) jól ismert története azonban merő fikció. De néha a valóság is tud olyan meghökkentő és izgalmas lenni, mint a szárnyaló alkotói fantázia szüleményei. Az interneten például régóta kering egy évtizedekkel ezelőtti felvétel, melyen a Titanic egyik tisztje számol be arról, hogyan sikerült túlélnie 1912. április 14-ének hátborzongató éjszakáját.

Fotó: 123rf

Lapozz, mutatjuk a megrázó videót!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Vastag Csaba és kedvese, Evelin hivatalosan is összekötötték életüket. Az énekes már a családalapításon gondolkodik.
Sztárok
Fashion&Beauty
Ha még nem találtad meg a tökéletes, kényelmes szandált nyárra, akkor van egy szuper ajánlásunk. Bár sokan "csúnyacipőként" titulálják, mégis egy nagyon sikkes darabról van szó.