Utazás

Rejtélyes objektumot észleltek a kutatók a Titanic roncsa mellett, 24 év után jöttek rá, mi volt az - Videó

Az objektumot jelző szonárjelre először 24 évvel ezelőtt figyeltek fel a szakemberek.

Egy újabb hajóroncs is lehetett volna

Először 24 évvel ezelőtt, azaz 1998-ban fedeztek fel a kutatók rejtélyes szonárjelet a Titanic roncsai közelében - idézte fel a HVG.hu friss cikke. P.H. Nargeolet, a jelet először észlelő veterán tudós utólag úgy fogalmazott: "Nem tudtuk, mit fogunk felfedezni." Nargeolet szerint a szonár által jelzett objektum bármi lehetett volna, akár egy újabb hajóroncs is.

A Titanic jelenlegi állapotának feltérképezésében az OceanGate Expeditions 2021 óta vesz részt a tengeralattjáró személyzetével. Nargeolet ebben az évben csatlakozott a kutatócsoporthoz, és górcső alá vette a hajóroncs szomszédságában detektált, mindeddig rejtélyek övezte tárgyat. Kisvártatva kiderült, hogy nem egy újabb hajóroncsról volt szó, hanem valami egészen másról.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon fényt derítünk a talányra!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?
Lifestyle
A Nyilasnak ez a nap örömöt és bánatot is hozhat. Napi horoszkóp!