Nem a jéghegy okozta a 108 éve elsüllyedt Titanic vesztét

Épp ma 108 éve, hogy a méretes luxushajó elindult első útjára, ám soha nem ért célba. 1912. április 14-ről 15-re virradó éjszaka elsüllyedt és a mai napig az Atlanti-óceán fenekén pihen - de már nem sokáig.

1912. április 14.

1912. április 14. A dátum, ami örökre rögzült mindenki emlékezetében. A nap, amit előbb jegyeznek meg a fiatalok, mint a világháború kirobbanásának kezdetét. Bizony, 108 évvel ezelőtt a világ legnagyobbjának számító luxushajó, a Titanic elindult első útjára az angliai Southamptonból, ám soha nem érte el New York partjait. Április 15-én éjjel 2:20 perckor végleg elsüllyedt, és már több mint egy évszázada pihen az Atlanti-óceán fenekén - a szakértők szerint azonban sajnos nem sokáig.

A hajó debütálásának évfordulójának margójára előszedtünk néhány érdekességet, amiről nem mindennap olvasni/hallani. Az egyik ilyen például, hogy az RMS Titanic-nak nem a jégheggyel való ütközés okozta a vesztét, illetve hogy a roncs hamarosan eltűnik az óceánból - amikor azt írjuk, hamarosan, akkor nem évtizedekről "beszélünk".

Cikkünk folytatódik...

Fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak