Jön a tavasz, sétára fel! Tuti hétvégi programötlet Budapest szerelmeseinek

Ha szereted felfedezni Budapest rejtett kincseit, ez a tematikus városiséta-sorozat neked való!

Fedezd fel Budapest rejtett kincseit!

A séta az egyik legjobb tevékenység, ha elegünk van a bezártságból és szeretnénk némi friss levegőhöz és új ingerekhez jutni. A céltalan mászkálásnál azonban sokkal izgalmasabb, ha tematikus útvonalakat járunk be, mert így a mozgás örömén túl rengeteg érdekességet is tanulhatunk Budapestről és a minket körülvevő épített környezetről, no és persze a kultúra utáni vágyunkat is csillapítja valamennyire. Ha nem tudod, hogy merre indulj, vagy ha nem szeretnél hosszasan kutakodni egy-egy épület, utca, tér vagy építészeti stílus után, ne aggódj, segítünk!

Az elmúlt egy év bebizonyította, hogy nemhogy vége, hanem beköszöntött a gyaloglás aranykora. Ezt a We Love Budapest nevű lokálpatrióta honlap is felismerte, ezért jubileumi projektjükként március végétől decemberig havonta egy, összesen 10 sétát mutatnak be különböző tematikákra felhúzva. Ezeket a korlátozások feloldásáig online cikkekben tárják az olvasók elé, amikben részletezve lesz az útvonal és a főbb látnivalók, így bárki felkerekedhet és lesétálhatja a távot. A cikkekben jópofa grafikákkal ellátott, letölthető térképpel is kedveskednek.

Többféle témával készülnek, melyekben mindenki megtalálja a kedvére valót, legyen művészhajlamú, bulizós vagy akár az építészet és a gasztronómia megszállottja. Legelső cikkük már meg is jelent, ez az olvasók egyik kedvenc építészeti stílusáról, a szecesszióról szól, de nemsokára képet kaphatunk majd Budapest vörös lámpás múltjáról és bordélyairól, de kortárs multikulturális arcáról is.

Ezek a cikkek azonban korántsem tartalmaznak majd mindent, ami az adott témához kötődik. Ugyanis amint lehet, az oldal várostörténetben és urbanisztikában jártas kollégái élőben is megtartják majd ezeket a sétákat, még több izgalmas részlettel, sztorival, meglepetéssel bővítve őket.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2