A taxizás 5 íratlan szabálya - Te tudtál róluk?

Sok rosszat hallani, olvasni a taxisokról, pedig nem mind hiéna. Ha ismerjük a szabályokat, íratlan törvényeket, kevesebb bosszúság érhet minket.

1. A taxis nem kezdeményezhet

Itt most nem flörtről van szó, hanem arról, hogy az etikett szerint a sofőr csak akkor beszélgethet, ha az utas megszólítja. Speciel a legtöbb taxis ezt nem veszi figyelembe, jó okkal: ha összehaverkodtok, tuti, hogy több borravalót adsz.

2. Jól időzíts!

Ha taxit hívsz, de még megigazítod a sminked, lecseréled a cipőd, tudd, hogy közben pörög az óra. Abban a pillanatban el fogja indítani a sofőr, amikor megérkezik - még akkor is, ha adott időre ment és előbb ért oda, ami egyébként szabálytalan.

3. Piros lámpa, dugó

A taxisok legjobb barátai. Ne lepődj meg, ha minden szabályt betartanak - mármint ha utasuk van. Az erőszakosan szlalomozó taxi általában üres. Persze nem róhatjuk fel nekik, hogy nem csúsznak át a sárgán, betartják a sebességhatárokat, vagy nem szuszakolják be magukat egy kereszteződésbe. Azt viszont megteheted, hogy ha ismersz alternatív útvonalat, kéred, hogy arra vigyen. Egy csomó taxis egyébkét nem arra hajt, hogy pörögjön az óra, hanem mindent megtesz, hogy mielőbb célba érjünk. És ők jó nagy borravalót kapnak.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Leadfotó: brightside.me Fotó: brightside.me, vectortoons.com, cloudfront.net

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!