Szuper tippek, hogyan csomagolj a nyaralásra - videóval!

Amikor elutazunk, hosszasan állunk a szekrény előtt, mit is vigyünk magunkkal. De ha kiválogattuk a ruhákat, még mindig kérdés, mekkora bőröndbe pakoljunk és főleg, hogyan?

Ne akard elvinni a fél szekrényt!

Valld be, hogy az utolsó nyaralásodon, a magaddal cipelt holmik felét se vetted ki a bőröndödből! Gondolj vissza, miknek vetted hasznát és csak azokat vidd el. Mondj le az olyan felesleges dolgokról, mint pl. a hajszárító, ami egyrészt a legtöbb hotelben van, másrészt ilyennkor inkább alkalmazd a nedves hatású frizurák tárházát. Olaszországi apartmanokba a törölközőt, de még az ágyneműt is vinned kell, viszont ez a világ többi részén alapfelszereltség. Ha olyan mázlid van, hogy strandtötölközőt is adnak, máris nagy helyed maradt másra. Alapszabály: súlyra könnyű, nem gyűrődő holmikat válogass össze!

Mibe pakoljak?

Ez attól is függ, hányan utaztok. Ha ketten mentek, és mondjuk olyan valakivel, akivel egy lakásban élsz (a pasid, tesód, lakótárs, barátnő), úgy csomagoljatok, hogy fele-fele cuccotok legyen mindkét bőröndben. Így, ha az egyik késve érkezik meg, vagy elveszne, még mindig fel tudtok öltözni a másikból. Ugyanezen okból mindig legyen nálad kabinbőrönd, amibe a legfontosabb darabokból tegyél be egyet-egyet (fürdőruha, póló, papucs, kalap). Persze legjobb, ha annyira le tudod csökkenteni a ruhatárad, hogy minden belefér a kabinbőrőndbe, így nem kell várnod, a poggyászodra és garantáltan nem vész el. Fontos: ha csak ezzel utazol, ügyelj a 100 ml-es szabályra - vagyis minden folyadék amit felviszel a gépre, maximum ennyi lehet! És a kisollódat is hagyd otthon, különben kidobatják veled!

Lapozz a következő oldalra!

Leadfotó: theelementsofliving Fotó rackcdn, pinterest

Oldalak