Szerelemből születtek – épületek, melyeket a romantika jegyében terveztek

A közelgő Valentin-nap alkalmából olyan épületeket mutatunk be, melyek falait az igaz szerelem emelte. Néhányat közülük akár személyesen is felkereshettek a jeles napon, szívetek választottjával.

Szerelemből épült csodák a nagyvilágból

A romantikus gesztusok sokat változtak az évszázadok során, azonban volt egy idő, amikor a grandiózus ajándékok árulták csak el igazán, mit is éreznek egymás iránt a szerelmesek. Hiszen mi sem fejezné ki jobban érzelmeinket szívünk választottja felé, mint egy tündöklő kastély, díszes szobákkal, szalonokkal vagy egy monumentális épület, mely örökké őrzi emléküket. Már csak pár nap van hátra a szerelem ünnepéig, így összegyűjtöttünk néhány lenyűgöző építményt, melyeket az igaz szerelem hívott életre.

Kattints a galériára!

Taj Mahal Az UNESCO világörökségi listáján heyet kapó építészeti remekmű, nem csak az évente több mint 2 millió látogatója miatt kiemelkedő. Ez az egyik, ha nem a legnagyobb szerelemből született épület. A Sáh Dzsahán által 1632-1647 között építtetett mauzóleum, szülés közben elhunyt felesége, Mumtáz Mahal emlékére készült, akit később itt is helyeztek örök nyugalomra. A csapongó életet élő uralkodónak több felesége is volt, azonban Mumtáz Mahal a kedvence volt, így amikor az asszony elhunyt, méltó emléket szeretett volna állítani szerelmének és megépíteni a legmagasztosabb pihenőhelyet eltávozott felesége számára. Az épület különlegessége, hogy a természeti hatások ellenére is még mindig stabilan áll, köszönhetően az akkori korhoz képest és az igen fejlett építészeti technikáknak.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: BOTANIQ Turai Kastély

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...
Lifestyle