Szerdai időjárás: két részre szakad az ország, egy megyében elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

Folytatódik a változékony, hűvös, szeles idő.

Szerdai időjárás

Míg a keleti megyékben erősen felhős vagy borult lesz az ég, és néhol eső is előfordul, addig a középső országrészben és a Dunántúlon napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel. Elszórtan alakulhat ki zápor, a hegyekben hózápor. Napközben az összefüggő felhőzet határvonala lassan nyugat felé tolódik, estére a Duna vonalát is elérheti. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúlon és a Zemplén környezetében viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés

Szerdán újból visszaerősödik a szél. Napközben elsősorban az északkeleti harmadban (Sárospatak-Debrecen sáv), valamint az Észak-Dunántúlon várható északi, északnyugati irányból viharos széllökés (65-75 km/h), majd szerda estére ismét - legkésőbb a Bodrogköz térségében - veszít erejéből a szél.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a széllökések miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Tégy egy virtuális sétát a festői szépségű település kihalt utcáin!

Leadfotó: Gustavo Fring / Pexels

Oldalak