Utazás

Figyelem: ezekre a megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

Igazán téli nap elé nézünk: sokat fog sütni a nap, néhány megyében azonban hófúvásra lehet számítani. Mondjuk, az ország mely részein van érvényben veszélyjelzés.

Szerdai időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján szerdán általában derült vagy gyengén felhős, napos, száraz idő lesz. Az esti órákban az északi, északnyugati tájak fölé szakadozott, oszladozó felhősáv csúszhat. Az északi, északkeleti szelet napközben még nagy területen kísérik élénk, néhol erős lökések, ekkor a Tiszántúlon még előfordulhat hófúvás. Estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -3 és +3 fok között várható, de a Tiszántúl kevésbé szeles, hófödte tájain ennél akár több fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak, akár mínusz 10 fok is lehet.

Gyenge hófúvás miatt öt megyében van érvényben a legalacsonyabb, elsőfokú veszélyjelzés. Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

163 gyermeket mumifikáltak és temettek el az olaszországi sziget egyik kolostorába haláluk után. Ennek okára mintegy két évszázaddal később derülhet fény.

Fotó és forrás: OMSZ / met.hu; leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
A televíziós jelenleg az Ázsia Expressz új évadát forgatja, s egy kurta, ám annál izgalmasabb videóban számolt be arról, hogyan is telnek a mindennapjai Közép-Amerika egzotikus vidékén. Ördög Nóra...
Lifestyle
Március 29-én a TV2 Csoport és az RTL Magyarország közösen, élőben közvetíti online felületein a Televíziós Újságírók Díja gálaestet. Az eseményen kiderül, hogy mely televíziós produkciók és...
Sztárok
Kiderült, mi Ernyey Béla és Balaton Dóra boldog házasságának titka: a pár őszintén vallott kapcsolatukról a Meglepetés magazin friss számában.