Utazás

Már nem sokáig tart a nyárias szeptember - Szibéria felől érkezik az első kemény hidegfront

Máris mutatjuk, milyen időjárásra kell számítani a hónap második felében. Lassan időszerű lesz búcsút intenünk a nyári idillt idéző melegnek.

Jövő héten jön az első durvább lehűlés

Sajnos nem sokáig élvezhetjük már az üde, kellemesen nyárias időjárást, hamarosan ugyanis hidegfronttal folytatódik majd a szeptember - derül ki a 24.hu cikkéből, melyben a Kiderül.hu munkatársa, Molnár László fejtette ki, milyen jelentékeny meteorológiai változásokat tartogat még nekünk az esztendő kilencedik hónapja. Azt írják, a hét második felében egy hidegfront éri majd el hazánk területét, és bár komoly lehűléssel még nem jár, egyfajta figyelmeztető előszele lesz mindannak, ami a jövő hét folyamán vár majd ránk.

"Ismét egy extrém időjárási szituáció kialakulása várható, az északkeletire váltó áramlás Szibéria felől sodor fölénk szokatlan hideget. Itthon 12-17 fokos csúcshőmérsékletekre számíthatunk, a Keleti-Kárpátokban viszont 1-10 centi hó eshet" - nyilatkozta a lapnak Molnár László.

Bár hét közben még mindig 16-31 fokos maximumokat hozó, derűs, többnyire csapadékmentes időjárásban lesz részünk, csütörtökön már beköszönt a gyenge hidegfront, a levegő hőmérséklete pedig az ilyenkor szokásos 20-25 fokig csökken. Szombaton keleten még némi eső is várható, vasárnap azonban visszatér a derűs, napos és enyhe idő. Jövő hét elején viszont már érkezik a markánsabb lehűlés, a szeptemberi nyárért szavatoló anticiklon összeomlik, s felváltja egy hideg légtömeg, mely Szibéria területéről érkezett ide.

Jön a hideg ősz

Fotó: 123rf

Lapozz tovább, még nem értél a cikk végére!

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Utazás
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!