Pár dolog, amit még nem tudtál Szent Patrik napjáról – Nézd meg, hogyan ünneplik

Galériával.

Világszerte népszerű ünnep

A világhírűvé vált esemény az írek legnagyobb nemzeti ünnepe. Szent Patrik tiszteletére rendezik minden évben március 17-én, a püspök halálának évfordulóján. Szent Patrik Írország egyik védőszentje, az ő nevéhez fűződik az ország jelképe, a lóhere, valamint számos legenda övezi karakterét. Van azonban pár furcsaság az ünneppel kapcsolatban, ami nem egészen úgy van, ahogy eddig gondoltad.

Szent Patrik nem ír származású

Szent Patrik nem volt ír, ugyanis az akkori Britanniában született, és úgy került Írországba, hogy elrabolták az ír fosztogatók. Ám megszökött, visszament szülőhazájába ahol pap lett, és felvette a Patricius nevet. Csupán egy jelenés miatt ment vissza az írekhez, ahol pogányokat térített.

Eredetileg kék az ünnep színe

Valójában a kék fűződik Szent Patrik nevéhez, a zöld egy politikai eszméből jött, amikor mindenki lóherét tűzött a gomblyukába ezen a napon, és szép lassan átvette a kék szín szerepét.

Semmi köze a kígyókhoz

Igaz, hogy a mítosz szerint ő űzte ki a mérgeskígyókat az országból, a tudósok azonban alaposan megcáfolták ezt a feltételezést. Mérgeskigyók akkoriban már nem is léteztek Írországban, a jégkorszak során ugyanis teljesen kipusztultak.

A lóhere szerepe

A védőszent a háromlevelű lóherét használta tanítása példájául, a Szentháromság létezését és egységét ezzel a növénnyel próbálta bemutatni.

Katalin hercegné és Vilmos herceg is ünneplik
Katalin hercegné és Vilmos herceg is ünneplik
Kattints a további képekért!

Ez a világ legszínesebb fesztiválja-Káprázatos kontrasztok Indiából

Videóval és galériával.

Leadfotó:123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!