Utazás

Szakemberek modellezték, hogy nézne ki a harmadik világháború: vérfagyasztó, mi vár ránk egy újabb világégés esetén

Az Egyesült Királyság Honvédelmi Minisztériuma a science fiction irodalom két sokat látott, tapasztalt alakja segítségével próbálta meg modellezni, milyen támadóeszközöket vetnének be a szembenálló felek egy esetleges harmadik világháborúban.

Semmi jóra nem számíthatnánk, ha kitörne egy újabb világháború

Az orosz-ukrán háború egy évvel ezelőtti kitörése óta az egész emberiség attól retteg, hogy öles léptekkel közeledik felénk egy újabb világháború. Szerencsére eddig nem mutatnak konkrét jelek arra, hogy a tavaly februárban kirobbant konfliktus világméretűvé növekedne, ebben az esetben viszont aggasztó követkeményekkel kellene szembenéznünk - valószínűsíthető, hogy a nukleáris hadviselés az egész emberi faj végső pusztulásához vezetne. De mi is várna ránk pontosan, ha mégis kitörne egy újabb világháború? Az Egyesült Királyság Honvédelmi Minisztériuma két science fiction segítségével próbálta meg modellezni, milyen támadóeszközöket is vetnének be a szembenálló felek egy efféle fegyveres konfrontáció során.

Peter Warren Singer és August Cole nyolc rövid sztorit írtak, melyek mindegyike a jelenleg legnépszerűbbnek számító technológiai tendenciák figyelembevételével készült. Mindkét szerző jelentős rutint halmozott fel a modern hadviselés terén.
Kattints a további képekért!

Péntek reggel az ukránok légiriadóra ébredtek, miután egy fehérorosz bázisról felszállt egy brutális orosz vadászgép, ami csapást mérhet Ukrajna bármely területére.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.