Szabadon a szigeten

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2011 nyarán is változatos és színvonalas előadásokkal vár. Többek között, idén ünnepli 100. születésnapját a színpad területén álló műemlék Víztorony, amely szemtanúja volt a Szabadtéri kezdeteinek is.
 

A fővárosiak kedvelt “szabadtérije” Kaffka Péter tervei alapján 1938-ban épült fel a maga közel 3000 férőhelyes nézőterével. A II. világháború alatt megrongálódott, így csak 1949-ben foglalhatták el újra helyeiket a nézők. 1953-tól majdnem tíz éven át az Operaház és a Nemzeti Színház játszott itt nyaranta repertoárdarabokat, majd 1966-tól ismét önálló igazgatóság vette át az irányítást. A mostani Szabad Tér Színház nevet a színpad 1991 óta viseli.

100 év szigetelés
Idén nyáron is számos újdonsággal találkozhatunk, hiszen május végére megújul a Margitszigeti nagyszínpad Víztorony körüli udvarrésze, emellett pedig a 100. évfordulóját ünneplő Víztorony kap díszkivilágítást, amely még szebbé teszi majd a sziget látványvilágát.

Az ország egyetlen állandó szabadtéri színpadaként évtizedek óta rockoperák és musicalek is helyet kapnak a programban a nagyoperettek, klasszikus balettek és operák mellett. Természetesen a zene más formái sincsenek száműzve a szigetről, rendszeresen fellépnek hazai neves énekesek és zenészek, valamint minden évben világhírű együttesek és előadóművészek kápráztatják el a szigetre látogatókat. Olyan nagy múltú együttesek és produkciók is rendszeresen helyet kapnak a programban, mint a 100 Tagú Cigányzenekar és Naplegenda. 
 
Mindenki kedvére
A Szabadtéri Színpad musical fronton is erősített. A tavalyi kínálatban szerepelt a Szegény gazdagok musical feldolgozása, a Robin Hood és a világhírű Sakk musical is. Most nyáron négy alkalommal is látható a világhírű Nyomorultak musical (június 25-26., július 1-2.) és kétszer a Háry János daljáték (július 8., 15.) is.
 
A komolyzene kedvelőinek ajánljuk a Carmina Burana-t (július 22.), a könnyedebb zene kedvelőinek pedig ismét lehetőségük lesz megtekinteni a Freddy Mercury emlékkoncertet (július 29.). Visszatér a Robin Hood musical is, amelyet két alkalommal (augusztus 5., 12.) visznek színre. A musicalben olyan hírességek lépnek fel, mint Kovács Áron, Gesztesi Károly, Andrádi Zsanett és Vikidál Gyula.

A szigetre autóval, de akár hajóval is el lehet jutni, mely jóval könnyebbé teszi a közlekedést. Az előadások végeztével a hajó vissza is viszi utasait a partra. 
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!