Így romantikáznak Solti Ádámék! Ide menekültek a hideg idő elől

Nemrég nyitotta meg kapuit a Harkányi Gyógyfürdő legújabb részlege, a Szaunavilág, amit Solti Ádám, a Madách Színházból ismert népszerű zenész-színész és párja próbálhattak ki az elsők között. (x)

„Ledobhattuk a textilt”

„Gőzben az egészség!”- lehetne a mottója a Harkányi Gyógyfürdő új részlegének, amit nemrég vehettek birtokba szaunázás szerelmesei. Az első vendégek között volt Solti Ádám is, aki egy igazi romantikus közös kikapcsolódásra vitte el feleségét, Bernit, a 2019-ben az Év Fürdőjének megszavazott Harkányi Fürdőbe, ahol együtt próbálták ki a különleges szaunákat, a gőzkabint, a tepidáriumot és természetesen a jakuzzit.

"Ez az évünk hihetetlenül pörgős, emiatt gyakran elfeledkezünk arról, hogy többet kellene tennünk a testi-lelki egyensúlyunk megőrzéséért. Erre nagyszerű megoldás a szaunázás, ráadásul most nyugodtan „ledobhattuk a textilt”, semmi nem zavarta a pihenésünket. Mindig nagyon szívesen próbálunk ki új élményeket és ez a hétvége Harkányban tényleg fantasztikus volt.”- mesélte Ádám.

Nem csak szauna

Az új, harkányi Szaunavilágban egy kisebb és egy nagyobb finn szauna található, ez utóbbiban kerül sor hétvégenként a Fürdő négy szaunamesterének segítségével a legújabb trendeket követő, a természetes illatokkal és testkezelésekkel kombinált szaunaprogramokra, amik különleges szaunázási élményt nyújtanak. Emellett hamarosan rendszeresítik a gőzkabinban tartandó peelinges-bőrápoló programokat is

Azoknak, akik nem bírják, vagy nem szeretik a szaunát vagy a gőzfürdőt, az infrakabint, illetve a tepidáriumot érdemes kipróbálnia. A tepidáriumban a csempével burkolt falakat, padlót, kőpadokat fűtik fel, így a levegő körülbelül 37-39 Celsius-fokos lesz, és nem terheli meg a szervezetet a fokozott izzadás, ráadásul kellemes nyugtató hatása is van.

Trendkövetők

Egyre népszerűbb a Kneipp-taposó is, ami egy hideg-meleg vizes váltófürdőt jelent. A hideg, illetve meleg vizű medencék alján legömbölyített felületű kövek találhatók, amelyek lágyan masszírozzák a talpat és javítják a vérkeringést. A Kneipp-taposó rendszeres használata megelőzi a gyulladásokat, javítja az anyagcsere-folyamatokat.

A Fürdő szakemberei a szaunakultúra terén igyekeznek a nemzetközi trendeket követni, azaz az egészséges szaunázás alapelveit is népszerűsíteni a vendégek körében. Ezért, bár a harkányi Szaunavilágban is van lehetőség az előre meghatározott napokon fürdőruhában szaunázni, de alapvetően fürdőruhamentes övezetként üzemel.

A szaunázás hatásai

A szaunázás az erőteljes méregtelenítésen kívül igen jó hatással van a keringésre, az immunrendszer erősítésére, a reumás panaszokra, az anyagcsere fokozására és nem utolsó sorban stresszoldásra. Nagyon jó kiegészítője akár egy masszázsnak is, mivel ellazítja az izmokat. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy betegen semmiképpen ne menjünk szaunázni, illetve néhány betegség, például keringési problémák, gyulladásos megbetegedés, nyílt sebek, stb. esetén is le kell mondanunk a szaunázás örömeiről.

További információkat itt találsz: www.harkanyfurdo.hu

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak