Utazás

Te elköltöznél, ha fizetnének érte? Húszmilliót kapnak, akik egy skót szigeten telepednek le

Több mint 22 millió forintnak megfelelő összeget kaphatnak Skóciában azok, akik komolyan gondolják a költözést. A pénzt lakásvásárlásra vagy akár egy vállalkozás beindítására is lehet költeni.

Közösséget építenek és erősítenek

Növelni szeretnék a lélekszámot a Skócia környéki szigeteken, ezért 50 ezer fontot (átszámítva nagyjából 22 millió forintnak megfelelő összeg) ajánlanak fel azoknak a családoknak, aki odaköltöznek – írja a 24.hu az Indy100 nyomán. A skót kormány száz embernek ajánlja fel a pénzt a kötvények formájában, így összesen 5 millió fontot költenek a sziget népességének növelésére. Az új, fiatal családok bevonzásán túl – akik nem csak a könnyű pénzre hajtanak, hanem valóban hosszútávon terveznek a szigeteken – céljuk a jelenlegi lakosság megtartása is. A kötvényt lakásvásárlásra vagy akár egy vállalkozás beindítására is lehet fordítani.

Alasdair Allan skót parlamenti képviselő szerint az elnéptelenedés a szigetek közösségeinek legnagyobb problémája, ezért bármit, amit ez ellen tudnak tenni, üdvözlendőnek tart. Az első kötvényeket már a nyár folyamán tervezik kiosztani, már meg is indult értük a pályázat. A családok már elkezdték jelentkezni, még Dél-Amerikából is van érdeklődő. Ennek ellenére nem mindenki támogatja a kezdeményezést. Liam McArthur liberális demokrata politikus szerint ez a pénz csak egy nagyon kicsi kisebbséget segít, ezért párak megvesztegetése helyett olyasmire kéne költeni, ami többeknek könnyíti meg az életét, például a közlekedés és a lakhatás javítására. Mairi Gougeon, a vidéki ügyek minisztere állítja: ez egy jó lépés a szigeti közösségek számára, nem pedig kenőpénz.

Egy hihetetlen szállásról szóló beszámoló terjed futótűzként a neten. Erre a megoldásra éjszakánként 23 ezer forintért nincsenek szavak.

LEadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A Bak olyan információkhoz jut, amiket pénzre válthat. Napi horoszkóp!
Sztárok
Annak idején, amikor a pár szerelme még csak kibontakozóban volt egyetemi éveik alatt, bizony más nők is szemet vetettek a trónörökösre, és megpróbálták elcsábítani Vilmost - nos, Katalin ezt már...