Utazás

Mesébe illő: ilyen, amikor virágba borulnak a cseresznyefák Japánban

Óriásgaléria.

Amikor virágba borul Japán

Japánban a cseresznyefák (sakura) fehér és rózsaszín virágainak felbukkanása jelzi, hogy itt a tavasz, és egyúttal megkezdődik az ország egyik legcsodálatosabb fesztiválja, a Hanami. A hanami szó jelentése cseresznyefavirág-nézés, ilyenkor a családok, barátok étellel-itallal teli kosarakkal kiülnek a cseresznyefák alá, és megkezdik a mulatozást. Ez az ünnep sokáig csak a tehetős, gazdag japánok időtöltése volt, mára viszont világhírű lett. Maga a fesztivál - március végétől május elejéig tart. Megszervezése egyébként nagyon nehéz feladat, mivel a különböző fajtájú cseresznyefák eltérő időpontban nyílnak, és virágzásukat az időjárás is jelentősen befolyásolja. Ha nem akarunk messzire utazni, sakura ünnepe az ELTE Füvészkertben is átélhető. Amennyiben szeretnénk maximálisan kiélvezni a cseresznyevirágzás lenyűgöző látványát, számukra a Japánspecialista most összegyűjtött pár nagyon hasznos tippet,érdekességet.

Sakura ünnepén a családok és barátok kiülnek a fák alá piknikezni, mulatozni
Sakura ünnepén a családok és barátok kiülnek a fák alá piknikezni, mulatozni
Kattints a további képekért!

A hanami buli

Ha szeretnénk nyugalomban elmerülni a cseresznyefák szépségében, jobb korán kelni, hogy elkerüljük a nagy tömeget, zavargást. Az este eljövetelével megkezdődik a hanami buli, mely egyesek szerint olyan, mint egy német sörfesztivál, míg másokat egy hippi bulira emlékeztet. Arra érdemes figyelni, hogy nem egy féktelen estéről van szó, mivel a japán rendőrség már 8 óra körül lefújja a partit.

A hanami éjszakája

A hanami nem csak nappal történhet, a jozakura, vagyis az éjszakai viráglesés idején az ünneplés nem ér véget napnyugtakor. Ilyenkor a parkokban papírlámpásokat függesztenek ki és apró mécseseket aggatnak a virágzó fákra, ezzel még varázslatosabb légkört, még mesésebb látványt varázsolnak.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Red Lemon Media

Oldalak

Utazás
Sztárok
Visszafogott, elegáns, mégis sikkes és nagyon csinos – talán ezekkel a szavakkal lehetne a leginkább jellemezni Ránija királyné meseszép kék ruháját, ami természetesen remekül állt a jordán király...
Fashion&Beauty
Elsőre úgy tűnhet, hogy Katalin hercegné kedvenc frizuráját bonyolult elkészíteni, azonban egy meglepően egyszerű praktikának köszönhetően pillanatok alatt megvalósíthatod te is – ráadásul nem is...
Lifestyle
Ha felismered az elrejtett állatot ebben az új optikai illúzióban, az azt jelenti, hogy egy született vezető vagy, különösen a munka terén.