Utazás

Riasztást adott ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – Főleg az idősek és a gyerekek lesznek veszélyben

Harmadfokú hőségriasztást léptet életbe csütörtöktől szombat éjfélig az ország egész területére.

Csütörtöktől jobb lesz vigyáznunk

Felhívták az emberek figyelmét, hogy a magas hőmérséklet károsan befolyásolja egészségi állapotunkat, kiemelten veszélyes a hőség az idősekre, a gyermekekre és a fizikai munkát végzőkre.

Azt ajánlják, hogy az emberek tartózkodjanak hűvös helyen a kánikula idején, elsősorban 11 és 15 óra között, kerüljék a szervezetüket terhelő fizikai munkát és zuhanyozzanak naponta többször langyos vízzel.

A kritikus időszakban lehetőség szerint a strandokon is árnyékban tartózkodjon mindenki, és felhevült testtel senki ne ugorjon vízbe.

A munkába, bevásárlásra indulók vigyenek magukkal elegendő folyadékot, és ne feledkezzenek meg a napvédő krémek használatáról, valamint a sapka, kalap viseléséről sem – írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nyomán az MTI.

Az NNK elmondta, várhatóan mikor rúghatja ránk az ajtót a parlagfűallergia.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.