Utazás

Meg fogsz lepődni: ezért van mindig annyira hideg a repülőgépen

Akár hiszed, akár nem, a válasz a te jóléteddel függ össze.

Miért van olyan hideg a repülőgépeken?

Ahogy ülsz az üléseden, és kinézel a repülőgép ablakán, megcsap a hűvös kabin levegője – és valószínűleg úgy érzed, hogy megfagysz. Egy pulóver vagy takaró megragadásakor azt kérdezed magadtól: „Egyébként miért van hideg a repülőgépeken?” Nagyon jól ismert tény, hogy a repülőgép kabinjaiban a hőmérséklet általában hűvösebb, de miért van ez pontosan?

Kiderült, hogy orvosi okai vannak annak, hogy a repülőgépen hidegebb a hőmérséklet. Az ASTM International tanulmányt végzett, amely a levegőben tartózkodó emberek ájulása és az utastér nyomása és hőmérséklete közötti összefüggést vizsgálta. Azt találták, hogy az emberek hajlamosak könnyebben elájulni repülés közben a hipoxiaként ismert egészségügyi állapot miatt. Akkor fordul elő, ha a testszövetek nem kapnak elegendő oxigént – és a magas kabinnyomás és a meleg hőmérséklet elősegítheti ezt a reakciót. Ez meglehetősen gyakori a légi utasok körében. Mivel a testhőmérséklet változó, a légitársaságok a biztonság kedvéért alacsonyan tartják a hőmérsékletet. Ez nem szerencsés azok számára, akik a legkisebb szellőtől is megborzongnak, de jobb néhány extra réteget felvenni.

Lapozz a folytatáshoz, mutatjuk, hogy hány fok van a repülőgépen!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Jeremy Irons kisebbik fia, Max pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja.
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.