Ez valami vicc? Hamarosan az utasok súlyát is lemérhetik repülés előtt

Nemsokára nem csak a poggyász súlyáról akarnak tudni.

Ember a mérlegen

Természetesen azon már senki sem lepődik meg, hogy repülés előtt lemérik a poggyászt, de hogy hamarosan az utasoknak is mérlegre kell állniuk, az már majdhogynem hihetetlen. Pedig ez bizony hamarosan így lehet...

Súlykontroll

Ugyan diszkréten kezelnék, mégis kíváncsiak volnának az utasok testúlyára egyes légitársaságok. A súlykontroll egy üzbég és egy ázsiai légitársaságnál már bevett szokás, felénk ez egyelőre nincs gyakorlatban. De ami késik, az nem múlik: az utasmérő rendszerről már gőzerővel tárgyal egy brit technológiai startup cég több brit repülőtérrel is.

Könnyebb kalkuláció

Az utasok súlya azért is érdekelné a légitársaságokat, mert azoknak minden utazás előtt ki kell számolnia az adott gép üzemanyagszükségletét. Ha pedig az embereket indulás előtt "megmázsálják", pontosabban tudnak kalkulálni, ami olcsóbbá és környezetkímélőbbé teszi a repülést.

Ilyen lenne a gyakorlatban

A súlyméréshez természetesen nem a check-in pultnál állítanák mérlegre az utasokat egyesével, sőt! Ha úgy tetszik, az utazók ebből semmit sem vennének észre, ugyanis a légitársaságok diszkréten méricskélnének. A tervek szerint ehhez egy szoftver alapú rendszert, egy nyomásérzékelőt használnának. A rendszert egyébként már Európában is tesztelték: 2017-ben például a Finnairnél méregethették magukat az utasok.

Fotók és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!