Utazás

17. századi temetőt fedeztek fel Budapest szívében

Koporsómaradványok és emberi csontok egyaránt előkerültek.

Ritka leletek

Az 1600-as évek végén létesült temető maradványai kerültek elő a Szász Károly utcában - számolt be róla Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere a Facebook felületén. Őrsi hozzátette: a Fővárosi Vízművek által végzett felújítási munkálatok során bukkantak rá a szóban forgó temető maradványaira. Nem csupán koporsómaradványokat, de emberi csontvázakat is feltártak. Kiderült: a leletek száz évnél is idősebbek. Lapozz, a cikk a galériában folytatódik!

"Történészek bevonásával, a Budapesti Történeti Múzeum munkatársai segítségével megállapítottuk, minden bizonnyal egy ennél is régebbi temetőt tártak fel, ahova a XVII. század végén, a török hódoltság alól felszabadult budaiakat helyezték örök nyugalomra" - írta Őrsi.
Kattints a további képekért!

Az egyiptomi uralkodónő, akit a világ egyik legszebb asszonyának tartottak, kígyómarással vetett véget életének. De milyen események vezettek e döntésig?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.