Utazás

4000 éves halott arcát rekonstruálták a régészek, a végeredmény minden képzeletet felülmúl - Fotó

A bronzkorból származó női csontvázat a kilencvenes évek második felében találták meg Skóciában, most pedig megpróbálták rekonstruálni a nagyjából 4200 éves halott arcát.

Megelevenedik a régmúlt

A régészek 1997-ben, Skóciában bukkantak arra bronzkorból származó női csontvázra, melynek segítségével most különleges arcrekonstrukciós kísérletet hajtottak végre - adta hírül a Live Science. A maradványokra guggoló pózban leltek rá, a szakemberek számításai szerint Krisztus előtt 1500-2200 körül élhetett, és halála időpontjában a húszas éveiben járhatott. A nő arcáról most CT-szkennelés segítségével alkottak szobrot. Lapozz, mutatjuk a végeredményt!

A szakemberek hasonló korú, származású és egészségi állapotnak örvendő nőket is alaposan megvizsgáltak, hogy precízen rekonstruálhassák az évezredekkel ezelőtt elhunyt nő szöveteit.
Kattints a további képekért!

Az egyiptomi uralkodónő, akit a világ egyik legszebb asszonyának tartottak, kígyómarással vetett véget életének. De milyen események vezettek e döntésig?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Tóth Gabi már Krausz Gáborral is igyekezett háttérbe szorítani a nézeteltéréseket.
Sztárok
Amrita Sérgil indiai festőművészért rengeteg nő és férfi rajongott, ám ő mégis élete végéig elégedetlen volt külsejével, melynek húga volt az oka.
Sztárok
Már nem kell sokat aludni és itt a karácsony, amire természetesen Katalin hercegné is gőzerővel készül – Vilmos felesége mindent igyekszik időben elintézni és beszerezni, ez pedig az ajándékokkal...