Programötletek, amikért a hidegben is érdemes kimozdulni otthonról

Koncert, színház, kiállítás és persze sör... szinte minden hétvégére akad egy jó program, amit semmiképp se hagyj ki idén!

Ínyenceknek - II. Sörgasztronómiai hét

A tavalyi nagy siker után ismét a Sörgasztronómiai Héten kóstolhatnak különleges sör-étel párosításokat a felejthetetlen kulináris élményekre vágyó született gourmet-k és a hétköznapi gasztrokalandorok. Ráadásul már nemcsak a fővárosban, hiszen október 9. és 15. között országosan összesen 14 étteremben ízlelheti meg bárki a különös gonddal összeállított menüket. Kiderül, mihez illik igazán egy könnyű láger, egy finom búzasör vagy éppen mi után csúszik legjobban egy testesebb barna. A kezdeményezéshez idén kézműves söröket forgalmazó éttermek is csatlakoztak. Egy hideg sörnél és egy finom fogásnál pedig aligha akad jobb program az ősz beköszöntével.

Mikor: Október 9-15.
További infókért kattints ide!

Szórakozni vágyóknak - Janika

Október 14-én mutatja be a Turay Ida Színház Békeffi István-Stella Adorján: Janika című vígjátékát, a Jászai Mari-díjas rendező, Mikó István rendezésében. A történet szerint Budapest legismertebb primadonnáját férje csúnyán faképnél hagyta, mondván egy hónapra Amerikába utazik egy darabot megrendezni. Azóta 15 év telt el. A jelenlegi színigazgató a Janika c. produkció főszerepére szeretné felkérni a színésznőt, aki meglehetősen ódzkodik a 14 éves kisfiú szerepétől. Próbaképpen gyerekruhába bújik, amikor is váratlanul betoppan a hűtlen férj. Kihasználva az alkalmat az asszony meghagyja férjét abban a tudatban, hogy ő nem más, mint a saját fia és elhatározza, hogy visszaszerzi férjét. Humorban és fordulatokban gazdag vígjátékot láthat a közönség igazi sztárszereposztásban!

Még több információért kattints ide!

Zenerajongóknak - Ennio Morricone koncert

A világ legnagyobb hatású és legismertebb filmzeneszerzője Budapestre készül. Ennio Morricone több mint 80 éve komponál, a zene 60 éve hivatása. Nevéhez fűződik nagyjából 550 mozi- és filmzene megírása, emellett több mint 100 klasszikus művet jegyez. A “60 YEARS OF MUSIC WORLD TOUR” magyarországi állomásán a zeneszerzőt a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a számtalan elismeréssel rendelkező Kodály Kórus kíséri, amely a kortárs kóruszene egyik legfontosabb ihletője, megrendelője, előadója. A koncerten több mint 200 zenész és énekes működik közre a színpadon. Az már biztos, hogy ez lesz az év egyik legnagyobb és legjobban várt koncertje. Úgyhogy ha még teheted, mindenképp szerezz egy jegyet, mivel ez az este fantasztikusnak ígérkezik.

Mikor: Október 18.
Jegyekért és információkért ide!

Örök játékosoknak - Országos Kő-Papír-Olló Bajnokságsorozat

Az őszi bajnokság ideje most jött el! Október 21-ét jól vésd kőbe ollóval, ráadásul egy családbarát, délután 2 órai regisztráció-nyitással. Tekintettel az időjárás őszi jellegére az eseményt most először fedett pályán, a Temple Bárban tartják, a Nagymező utca 30- ban, ezért itt már nem mindenkinek fognak beválni a szabad téren kigyakorolt technikák. A rendezők úgy döntöttek, egy fedél alá hozzák a versenyszellemet a jó hangulattal, ezért a Dumaszínházas műsorvezető, Valtner Miklós a technika segítségével igazi show-kíséretet kap, ami után valóban bajnoknak érezheti magát az, aki jól végzi a papírmunkát.

Mikor: Október 21.
Ha több információt szeretnél vagy jelentkeznél a megmérettetésre itt könnyen megteheted!

A többi szuper programötletért kattints a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!