Átalakultak a híres piros londoni telefonfülkék, ez lett belőlük

A piros telefonfülkék a britek jelképévé váltak, ám mára elvesztették funkciójukat és átalakultak. Mutatjuk, mi lett belőlük.

A piros telefonfülkék már nem számítanak szenzációnak

A piros szín, a különleges ablakok, az egyedi külső megjelenés mind hozzájárultak ahhoz, hogy a híres brit telefonfülkék az idők során igazi nevezetességgé, turistalátványossággá váljanak. Az eredeti kulturális jelkép ötlete az exteriőrrel együtt Giles Gilbert Scott nevéhez fűződik, aki elmondása szerint valami kitűnőt akart létrehozni. "Annyira különböző volt, olyan más... Renkívül drámaian hatott az utcákon" - magyarázta. Az építész által tervezett dizájnos kabinokat elsőként 1924-ben egy verseny keretében mutatták be, azóta pedig számos rajongó látogatta meg őket, és rengeteg szelfi alapanyagává váltak. A kezdeti szenzáció ellenére azonban mára elvesztették funkciójukat és egy üzleti akció következtében átalakultak - írja a CNN.

Üzleti célokra használják őket

Annak ellenére, hogy elvesztették eredeti funkciójukat, az átalakítás következtében továbbra is tökéletesen működnek kávézó, könyvtár, szuvenírbolt és gyorsétterem gyanánt. A "fogadj örökbe egy fülkét" nevű program keretében az egyik brit mobilszolgáltató cég lehetőséget ad a vállalkozóknak, hogy a kabinokat üzleti célra használják fel, új értelmet és célt adva nekik.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: CNN

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!