Utazás

Tudtad? Annyira perverz volt a neve ennek a magyar településnek, hogy végül át kellett keresztelni

A falu ma is létezik, ám napjainkban egészen másképp nevezik.

Ököritófülpöstől Pornóapátiig

Se szeri, se száma az ilyen-olyan oknál fogva vicces magyar településneveknek. Bizonyára te magad is tudnád sorolni a legfurcsább vagy épp leghülyébb hangzású hazai város- és községneveket Bugyitól kezdve Pornóapátin, Ököritófülpösön és Görcsönydobokán át egészen Herédig. Kevesen tudják, de létezik egy olyan magyar falu is, ami már annyira obszcén névvel rendelkezett, hogy száz évvel ezelőtt át kellett keresztelni. A település ma is létezik, de napjainkban már egészen másképp nevezik, mint korábban. Kíváncsi vagy, melyik faluról van szó? Lapozz, rögtön eláruljuk!

A Baranya megyei Mecsekfalu (ami azóta Komló város része lett) 1928-ban született meg: korábban nem ismertek ilyen nevű települést hazánkban. Kíváncsi vagy, mi volt az eredeti neve?
Kattints a további képekért!

Pazar látványban lehetett része azon szemfüleseknek, akik a hétvégén a késő esti órákban is éberek maradtak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Utazás
A medvetámadások viszonylag ritkák, de ijesztőek. A szakértők elárulták, hogyan védheted meg magad és családodat, ha találkozol egy medvével az erdőben.
Sztárok
Sokaknak nincs lehetőségük a gyermekvállalásra fiatal felnőtt korukban, ennek ellenére viszont nem zárkóznak el tőle és később, akár 50 éves koruk felett is belevágnak egy gyermek felnevelésébe.
Lifestyle
Meg lehet állapítani valakiről ránézésre, hogy intelligens-e? Egy kutatás meglepő eredményre jutott!