Utazás

Ma startol a Paloznaki Jazzpiknik: Felülmúlhatatlan élményekkel várja a kultúra, a zene és a gasztronómia szerelmeseit

Augusztus 4-től örömünnep veszi kezdetét Paloznak dűlőiben: három nap jazz, funk, pop és soul, jubiláló piknik-élmény és emelkedett hangulat a Jazzpikniken. A legendás jazz-duó, Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band formációja nyitja holnap a 10. Jazzpikniket, őket egy vérbeli díva, a világhírű brit soul és R&B énekes-dalszerző, Emeli Sandé követi.

Egy generáció nőtt fel rajta

„Az elmúlt évtizedben egy generáció nőtt fel a Jazzpikniken, aki gyerekként a szülőkkel jött el régen, az ma a barátaival piknikezik Paloznakon. A jubileumi piknik „Nagy találkozások” szlogenje jól szimbolizálja azt a generációk közötti hidat és életérzést, amit ma a Jazzpiknik jelent” – nyilatkozta Valde Orsolya fesztiváligazgató.

Augusztus 4-én a legendás jazz-duó, Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band formációja nyitja a 10. Jazzpikniket. Richard Bona és Alfredo Rodriguez közös mentoruk, Quincy Jones révén ismerték meg egymást. 2016-ban a duó stúdióba vonult, hogy együtt dolgozzanak Rodriguez Tocororo című albumán, melynek producere Quincy Jones. Az albumon két közös dalt adtak ki: a Raíces-t (Roots) és az Ay, Mamá Inés-t, mindkettő jól tükrözi egyedi zenei világuk harmonikus összefonódását. Bona együtt zenélt a legnagyobbakkal, többek között Herbie Hancock, Quincy Jones, Chick Corea, Buena Vista Social Club, Sting, Mike Stern, Pat Metheny, Stevie Wonder és George Benson mellett. Richard Bona és Alfredo Rodriguez nemrégiben visszatértek a stúdióba, együtt alkotnak Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band formáció néven, mellyel 2021 óta világszerte turnéznak, ennek egyik állomása a 10. Jazzpikniken való fellépésük.

A duó után a világhírű brit soul és R&B énekes-dalszerző, Emeli Sandé érkezik a Nagyszínpadra. Sandé 2012-ben debütált Our version of events című első önálló lemezével, ugyanebben az évben fellépett a londoni olimpia nyitó- és záróünnepségén, és elnyerte első BRIT Awards díját. Közreműködött Professor Greennel a Read all about it, a Labyrinth zenekarral pedig a Beneath your beautiful című dalban. A zene ügyéért tett szolgálatai miatt Erzsébet királyné a Brit Birodalom Rendjének tagja címmel tüntette ki. Sandé zeneszerzőként is számos slágerrel büszkélkedhet, írt már dalokat Cher Lloydnak, Alicia Keys-nek, Tinie Tempah-nak, Rihannának és Leona Lewisnak is. 2021-ben a Family című kislemezével tért vissza, ami egy új zenei korszakának kezdetét jelenti a pályáján. Emeli, aki általában erős, szárnyaló énekhangjáról ismert, legújabb albumán újszerű, ritmikusabb hangzást hoz, amire a rajongók felszabadultan táncolhatnak. Ismert slágerei mellett Sandé a legújabb dalait is elhozza a csütörtöki nyitóestre, amit csodálatos hangja és lenyűgöző színpadi jelenléte tesz teljessé.

Lapozz!

Oldalak

Utazás
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.