Utazás

9 ország, amit nem úgy hívunk ma, ahogyan régen – De mi a változtatás oka?

A változtatás mögött komoly okok állnak.

Új nevet kaptak

A háborúk, a kormányváltások, a függetlenedés vagy egyszerűen a kiejtés megkönnyítése érdekében néhány ország úgy döntött, hogy megváltoztatja eredeti nevét. Bizonyos esetekben ezt már több évvel ezelőtt megtették, így sokunk számára fel sem tűnik a változás, hiszen szinte a kezdetektől a jelenlegi nevén ismerjük ezeket az országokat. Mások azonban a közelmúltban szánták el magukat erre a lépésre, így továbbra is kihívást jelent az, hogy mai, új nevükön hívjuk őket – az országok nevének módosítása tehát nem egyszerű feladat, és annál kevésbé gazdaságos, mégis a világ számos helyén megtették ezt a lépést. A következő oldalon bemutatunk 9 olyan országot, ahol a névváltoztatás mögött komoly történet húzódik.

Lapozz a részletekért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Katalin hercegné elragadó titkot árult el középső gyermekéről, Saroltáról. Mint kiderült, a hercegnőnek van egy hobbija, aminek bármikor, bármilyen körülmények között szívesen hódol.
Sztárok
Szeptember 28-án lett volna 100 éves Kabos László Jászai Mari-díjas színész, komikus, a nevettetés mestere, akit kis Kabosként zárt szívébe a közönség az elmúlt évtizedekben.
Fashion&Beauty
A haj egészsége nemcsak attól függ, hogy mit viszünk be a testünkbe, hanem attól is, hogy milyen gondoskodást nyújtunk hajszálainknak.