Utazás

Olaszországi buszbaleset: képes összefoglaló a tragédiáról

Január 20-án éjjel, az olaszországi Verona közelében baleset ért egy magyar fiatalokat szállító buszt. Tizenhatan életüket vesztették, huszonhatan megsérültek. A fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai és felnőtt kísérőik a franciaországi sítáborból tartottak haza felé. Képes összefoglalónk következik a tragédiáról.

A baleset oka még mindig ismeretlen

Január 20-án, valamivel éjfél előtt, a veronai A4-es autópályán egy hídpillérnek csapódott, és kigyulladt a magyar diákokat és felnőtt kísérőiket szállító busz. A csoport a franciaországi sítáborból tartott útnak Magyarországra, amikor a baleset történt. A járműnek összesen ötvenhat utasa volt, köztük a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, egyikük családja, tanárok és a két sofőr. A tragédia oka még mindig tisztázatlan, vizsgálják, mi okozhatta a tüzet. Az olasz hatóságok nem találtak helyszíni féknyomokat, nem lehet kizárni, hogy műszaki hiba történt, de azt sem, hogy a buszvezető elaludhatott a volánnál.

Felfoghatatlan, ami történt

Az elmúlt tizennyolc év során ez a legsúlyosabb külföldi magyar buszbaleset. Tizenhatan vesztették életüket a tragédiában, az áldozatok azonosítása jelenleg is folyamatban van. Közülük tizenketten diákok, négyen felnőttek voltak. További hat személy súlyos sérüléseket szenvedett, kettejüket az olaszországi kórházban látják el, állapotuk válságos. Az elkövetkező napokban derül ki, mikor lehet őket elhozni, a mentők állandó készenlétben állnak. Három társukat január 22-én - vasárnap - haza szállította az Országos Mentőszolgálat, január 23-án - hétfőn - pedig a negyedik sérült is megérkezett Magyarországra, őket a fővárosi Honvéd Kórházban ápolják. A héten az is eldől, szükség lesz-e műtétekre vagy sem.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók, leadfotó: MTI

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Végre valamiben első a magyar - gondolhatnánk. Csakhogy egy elég súlyos és veszélyes lista élére kerültünk fel, amire egyáltalán nem lehetünk büszkék.
Sztárok
Paul Walker kész volt új fejezetet nyitni az életében, ám tervei már sosem valósulhattak meg…
Lifestyle
A pénzlevelű pileát gazdagságvonzó növénynek tartják, ráadásul nemcsak az anyagiak rendezésében segít, de még jól is mutat a lakásban.